Predinkubator i coworking

Započni svoju digitalnu karijeru! Želiš li raditi u IT sektoru ili pokrenuti vlastiti tech startup? Želiš pohađati poslovne i tehnološke edukacije, upijati znanje od iskusnih stručnjaka i razviti nove vještine? Želiš li upoznati ekipu koju zanimaju iste stvari i budući su digitalni lideri? Ako imaš pozitivne odgovore na navedena pitanja, onda je PICS@FESB pravo mjesto za tebe!


PICS@FESB

PICS@FESB

ŠTO JE?  PICS@FESB je predinkubator i coworking prostor pokrenut u sklopu Digitalne Dalmacije


GDJE JE?  Nalazi u sklopu Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, 3.kat sa unutarnje strane ili vanjski ulaz sa zapadne strane fakulteta.


ČEMU SLUŽI?  Mjesto je gdje se održavaju brojna predavanja, radionice, meetupi, te koje svakodnevno koriste posjetitelji za rad i učenje.


Ovaj moderno uređen prostor sastoji se od:

classroom200 velike sale za predavanja i radionice kapaciteta 70 mjesta
computers200 potpuno opremljene informatičke sobe za edukacije sa 22 računala
ps200 lounge dijela za opuštanje sa velikim televizorom i PS4 konzolom
book200 mini knjižnice sa poduzetničkim knjigama
3d200 mini makerspacea sa Arduino i Raspberry PI računalima, Ultimaker 3D printerom i drugim el. komponentama
coffee200 kuhinje sa caffe aparatom, hladnjakom, uređajem za vodu
office200 uredskog prostora
wc200 sanitarnog čvora
Ovaj moderno uređen prostor sastoji se od:

Istaknute aktivnosti u sklopu PICS-a

StartIT@PICS

StartIT@PICS je program poduzetničke edukacije namijenjen svima koji se nalaze u  inicijalnoj fazi razvoja inovativnih IT proizvoda/usluga, te žele steći nova znanja i vještine vezane za pokretanje poslovanja, te u tome dobiti pomoć uspješnih mentora sa bogatim iskustvom.

Individualni rad i suradnja

U sklopu PICS-a, svatko može samostalno razvijati vlastite projekte, no pomoć je uvijek dobrodošla. Upravo stoga, svim zainteresiranima, članovi tima stoje na raspolaganju tijekom cijele godine da im pomognu u razradi projekata, povežu ih sa pojedincima koji im mogu pomoći u razvoju, te ih na druge načine usmjere i daju potporu.
Za ovakav vid suradnje, obratite nam se elektroničkim putem ili kontaktirajte djelatnika Digitalne Dalmacije u PICS-u za više informacija.

Najbolji studentski projekti

Program započet u suradnji s Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, nagrađuje studente koji u sklopu svojih kolegija razvijaju vlastite IT projekte. Studenti početkom akademske godine odabiru projekte koje uz pomoć Digitalne Dalmacije te svojih profesora razvijaju do kraja semestra. Program završava završnim događanjem u sklopu kojeg predstavnici renomiranih lokalnih tvrtki ocjenjuju projekte polaznika, te Digitalna Dalmacija nagrađuje najbolje izrađene IT projekte. U prvoj godini održavanja ovog projekta se pokazalo da je ovo izvrsna prilika za stjecanje novih znanja, učenje na stvarnim primjerima te networking između studenata i poslodavaca/poduzetnika iz lokalne IT zajednice.