Novosti

Završio prvi tjedan StartIT@PICS akademije. Počinje samostalan rad timova!

Završio prvi tjedan StartIT@PICS akademije. Počinje samostalan rad timova!

Prvi tjedan intenzivnih edukacija održanih od strane mentora Luke Sučića i Armanda Matijevića je završio, pa je došlo vrijeme za kratak osvrt na dosadašnji tijek ovog programa.

U dosadašnjem dijelu edukacijskog programa StartIT@PICS prošli smo prve tri faze: prijave, selekciju te intenzivne edukacije održane za odabrane polaznike. U prvoj fazi, imali smo gotovo 40 prijavljenih, od čega je tijekom selekcije odabrano 25 timova koji su započeli sa provedbom svojih projekata. Tjedan 23.09.-27.09. bio je vrlo zahtjevan i intenzivan jer su uz pomoć mentora Armanda Matijevića i Luke Sučića polaznici cijeli tjedan učili o brojnim temama s kojima su se prvi puta susreli. 

Neke od tema su bile :

  • pravilno definiranje problema i rješenja
  • kreiranje value propositiona
  • izrada business model canvasa
  • testiranje hipoteza
  • istraživanje tržišta
  • izrada pitcha
  • storytelling
  • izvori financiranja

Da bi bili fokusirani i spremni upijati nova znanja, u pauzama smo polaznicima omogućili nešto sitno za okrijepu, te kave i sokove da bi ostali svježi. Osim toga, pauze su bile namijenjene za bolje upoznavanje ostalih polaznika i slušanje zanimljivih priča naših mentora. Na jednoj od njih, posjetila nas je i ekipa iz Slobodne Dalmacije, na čelu sa novinarkom Ljubicom Vuko i fotografom Paunom Paunovićem. Rezultat je odličan članak o prvom dijelu našeg programa u tiskanom i online izdanju novina (http://bit.ly/startITSD1). 

Da bi bili fokusirani i spremni upijati nova znanja omogućili smo im sitnu okrijepu, te kave i sokove da bi ostali svježi. 

Većina prijavljenih je pratila sva predavanja i sudjelovala na svim radionicama, te iskazala veliko zadovoljstvo novostečenim znanjima, poznanstvima i iskustvima. Svakog dana tokom cijelog tjedna su dobivali zadatke koje su trebali rješavati, ali su također na jutarnjem osvrtu prezentirali ostalim polaznicima što su ostvarili prethodnog dana tako da se vježbaju jasnije artikulirati svoje misli, ali i da uče jedni od drugih.

Na koncu, kad su završile sve edukacijske aktivnosti, tjedan smo završili neformalnim druženjem u opuštenoj atmosferi gdje su se polaznici još bolje upoznali i proveli ugodno vrijeme u zajedničkom večernjem izlasku.

Ostatak programa nastavljamo samostalnim radom polaznika koji su dobili zadatke za izvršavanje, a pomoć će im pritom pružiti ostali mentori koje će uskoro upoznati.