Novosti

Završila prva startup akademija - StartIT@PICS

U petak, 25.10.2019. završena je naša prva startup akademija - StartIT@PICS. U odličnoj atmosferi, prepuna dvorana u PICSu slušala je pitcheve polaznika naše akademije, na čelu sa članovima žirija koji su ih ocjenjivali; Ivanom Burazinom, Đulijanom Nolom, Antom Dagelićem, Dariom Borasom i Markom Maljkovićem.

Na kraju sedmotjedne edukacije, dvanaest najboljih timova prezentiralo je svoje projekte, prikazujući sva naučena znanja i ostvareni napredak. Premda žiriju posao nije bio lagan zbog izuzetne kvalitete projekata, u finalnom odabiru odlučili su se za tri najbolja projekta:

1. Stipo Margić - projekt Capallble

2. Matej Livajić i Luka Krešo - projekt Dr. Heart

3. Marin Kovačević - projekt AirTowar

Preostali finalisti su bili: Tanja Vuković - projekt TripSailing, Antonio Nikolić i Duje Štolfa - projekt SortIT, Nenad Matošević - projekt Real Estate Go, Ivica Delić - projekt FreelancersTools, Antonio Josip Šolić - projekt Falco Explorator, Vedran Podlipec - projekt Chess Doubles, Jurica Šeparović i Pero Lipotić - projekt Timeout, Ante Tešija - projekt Eligo te Tomas Pinjušić - projekt GoToBot.

Nakon što je završila ceremonija proglašenja pobjednika, uslijedilo je druženje okupljenih uz zakusku. Dojmovi svih prisutnih su bili izuzetno pozitivni, a članovi žirija kao i drugi članovi stručne zajednice su bili ugodno iznenađeni kvalitetom prikazanih projekata i razinom inovativnosti i motivacije prisutnih članova timova.

Ovim događajem je završio prvi ciklus StartIT akademije, a već sada su krenule pripreme za nove aktivnosti vezane za praćenje razvoja IT poduzetnika u sklopu projekta ICT županija.

Želimo zahvaliti svim našim mentorima koji su izdvojili svoje dragocjeno vrijeme i obogatili ovaj program neprocjenjivim savjetima i znanjem, svim timovima koji su imali hrabrosti i motivacije prijaviti se te realizirati projekte do samog kraja ciklusa, te svim drugima koji su svojim doprinosom omogućili da realiziramo ovaj program.

Pratite nas i dalje na webu i društvenim mrežama, jer nove aktivnosti slijede uskoro!