Novosti

Zatvorene prijave za EDIT GraphicDesign START, kvota ispunjena u manje od tri sata!

Zatvorene prijave za EDIT GraphicDesign START, kvota ispunjena u manje od tri sata!

Iznimno nam je zadovoljstvo objaviti kako su prijave za EDIT Graphic Design Start službeno – zatvorene! I to ima već par sati. Razlog? Pa navalili ste i u samo dva i pol sata ispunili kvotu. No, nažalost, broj prijava bio je ograničen.

Onima koji su se na vrijeme prijavili želimo što uspješnije učenje i usavršavanje, a onima koji su zakasnili više sreće drugi put. Svima koji su se prijavili i pokazali interes ICT Županija se od srca zahvaljuje.

Svi koji su se prijavili bit će obaviješteni o tečaju, što direktno, što preko naše web stranice i društvenih mreža (zato nas pomno pratite). No, da ponovimo još jednom. Mjesto održavanja tečaja je Predinkubatorski IT centar Splitsko-dalmatinske županije, odnosno PICS@FESB.

A, što vas očekuje? Tečaj u trajanju od osam tjedana pod mentorskom palicom naše Nikoline Jerković, grafičke dizajnerice s višegodišnjim iskustvom u struci, vlasnice Llano agencije, koja iza sebe ima već nekoliko uspješno održanih radionica grafičkog dizajna. Polaznici će preko praktičnih primjera imati priliku naučiti osnovnu teoriju i principe grafičkog dizajna, i to kroz primjene i zadatke, osnove u programima Affinity Designer i Affinity Photo. Polaznici će također izrađivati osnovna vizualna rješenja, te će proći sve korake izrade vizualnog identiteta.

Stečeno znanje obogatit će portfolio svakog polaznika i učiniti ga toliko poželjnijim na tržištu rada koje vapi za IT kadrom. Svaka digitalna vještina danas se smatra prednošću na tržištu rada.

Provjera stečenog znanja i vještina odvit će se kroz izradu završnih radova. Oni polaznici, čiji radovi budu proglašeni najboljima mogu očekivati vrijedne i uistinu korisne nagrade. Tako će, ako se iskažu, imati priliku osvojiti grafički tablet, plaćene licence za Affinity programe, te prijenosni hard disk kapaciteta 1 Tb.

Na jednom od predavanja će se polaznicima obratiti naši partneri ovog projekta tvrtke Netmedia i Locastic, odnosno njihovi predstavnici, Pavle Sviličić i Marko Maljković. Imat će što kazati polaznicima o stanju na IT tržištu, što se točno traži, te će im prenijeti praktične savjete. Oni će ujedno biti članovi žirija za ocjenu najboljih radova.

Za kraj nije naodmet ponoviti još jednom i uvjete natječaja, za svaki slučaj.

Budući polaznici EDIT Graphic Design Start tečaja, moraju biti punoljetni, te moraju posjedovati osnovne računalne vještine i tečno se snalaziti u operativnom sustavu Windows.  Važno je istaknuti kako je, budući da tečaj traje osam tjedana, te da je broj mjesta ograničen, poželjno da polaznici izostaju što manje. Naime, zbog prirode gradiva gdje se svaka lekcija nadograđuje na prethodnu, uvodi se pravilo gdje dva uzastopna izostanka znače nemogućnost daljnjeg pristupanja tečaju.