Novosti

WMF Worldwide event startup natjecanje u Hrvatskoj !

WeMakeFuture Worldwide Event Croatia održava se u Vodnjanu - Infobip kampus Pangea kao i  online 18. svibnja 2021., a centralni događaj će biti u lipnju u Riminiju u Italiji.
WMF je najveći festival u Europi o socijalnim i digitalnim inovacijama, predan poticanju rasta inovacija, poduzetništva i startupa s ciljem promicanja i podrške stvaranju inovativnog ekosustava.

Worldwide Event Croatia dio niza od 12 istovremenih međunarodnih događaja posvećenih inovacijama koje je osmislila Search On Media Group sa sjedištem u Italiji. Za realizaciju svakog međunarodnog događaja zaslužna je snažna suradnja s inozemnim partnerima, kao što su Zicer i ICT županija kao partneri u Hrvatskoj.

Worldwide Event Croatia domaćin je Startup natjecanja na kojem će inovativni startupi imati priliku predstaviti se pred mnogim investitorima i nekoliko vodećih igrača inovativnog sektora, a organizira se u suradnji s Talijansko-hrvatskom gospodarskom komorom (CCIC THGK) i ICT županijom
CCIC THGK koji ima središnju ulogu u razvoju poslovanja između Italije i Hrvatske započeo je partnerstvo s ICT županijom s ciljem pružanja različitih vrsta usluga kako talijanskim tako i hrvatskim poduzetnicima.  Na osnovi te suradnje i zahvaljujući generalnoj tajnici Andrei Perkov, Damir Brčić voditelj ICT županija, član je žirija Worldwide Event Croatia, čime su organizatori pokazali da ozbiljno računaju na dalmatinsku startup scenu, čiji se jedan dio već prezentira na portalu dalmatinske startup scene - Digitalna Dalmacija.

KAKO JE ZAMIŠLJENO

Natjecanje startup-a Worldwide Event Croatia otvoreno je za bilo koju vrstu startupa ili poslovnih subjekata, kako za pojedince ili timove koji žele podijeliti svoje inovativne projekte ili ideje.
Prijava je otvorena za bilo koju vrstu startupa, bez posebnih zahtjeva za fazu razvoja ili vrstu industrije.
Sudionici mogu prisustvovati događaju kao dio javnosti, kao investitori ili kao kandidati za natjecanje. Sve startupe koji se prijave kao kandidati za Worldwide Event Croatia ocjenjuje poseban žiri.
Tijekom događaja odabrano će biti petnaest startupa koji će se predstaviti glavnim investitorima; tada će imati nekoliko minuta da svoj projekt predstave kroz elevator pitch pred žirijem, sastavljenim od investitora i profesionalaca.
Na kraju događaja žiri će odabrati tri pobjednika.
Pročitajte upute (https://croatia.webmarketingfestival.com/startup-competition/instructions/)

ELEVATOR PITCH

"Elevator pitch" kratka je prezentacija koja ukratko opisuje vaš poslovni pothvat. Dobar elevator pitch mora sažeto prenijeti poslovnu ideju kako bi brzo privukao pažnju vaše publike.
Preuzmite materijal za podršku (https://www.webmarketingfestival.it/storage/wmf-croatia/pitch-guide-wwe-croatia.pdf)

NAGRADE

Svakom startupu koji prisustvuje događaju zajamčena je 1 besplatna ulaznica - vrijedi samo za jednog člana tima - za WMF u lipnju 2021. u Italiji, i online i na licu mjesta u Riminiju.

Pobjednici Startup natjecanja:
3. i 2. mjesto:
- Besplatan pristup WMF-u u lipnju 2021. Italia za cijeli tim (i online i na licu mjesta u Riminiju).
- Mogućnost pitcha od 3 minute na talijanskom startup natjecanju. Talijansko natjecanje startupa održava se u konferencijskoj sali WMF-a, gdje se startupi predstavljaju pred najvažnijim europskim investitorima.
1. mjesto:
- Besplatan pristup WMF2021 Italia za cijeli tim (i online i na licu mjesta u Riminiju).
- Mogućnost pitcha od 3 minute na talijanskom startup natjecanju. Talijansko natjecanje startupa održava se u posvećenoj konferencijskoj sali WMF-a, gdje se startupi predstavljaju pred najvažnijim europskim investitorima.
- Štand u prostoru inovacijskog sajma WMF-a u lipnju 2021. Italia, kako u dvorani u Riminiju tako i online, gdje bi tim mogao pokazati svoju stručnost i prikupiti profilirane potencijalne kupce.
Sudjelujući na talijanskom startup natjecanju, startupi će imati mogućnost pristupa konačnoj nagradi (oko milijun eura na temelju podataka iz 2019.).

KRITERIJI ODABIRA

Podnositelji prijava bit će odabrani prema sljedećim kriterijima:

Vještine tima, poznavanje sektora, izvedivost projekta;
Faza razvoja proizvoda / usluge;
Stupanj inovativnosti i njegova obranjivost;
Pozicioniranje u odnosu na konkurente;
Usklađenost s potrebama tržišta i kupaca te potencijalnim dosegom;
Poslovni potencijal ideje.

VREMENSKA CRTA

Natječaj za natječaj otvara se 15. ožujka 2021. i zatvara se 2. svibnja. 
Finalisti će biti objavljeni 7. svibnja 2021.

Pozivamo sve koji se žele okušati najprije u jakom hrvatskom, a onda i u stranom natjecanju pred evropskim žirijem, investitorima i partnerima, te na taj način projekt predstaviti uživo ali i online pred ciljanom poslovnom i partnerskom publikom - prijavite se putem : https://croatia.webmarketingfestival.com/call/startup-competition/ 

Posebna vrijednost je suradnja ICT županije s Talijansko-hrvatskom gospodarskom komorom, koju su oni inicirali sa željom da isprate i guraju i dalje prema talijanskim poslovnim partnerima hrvatske startupe koliko god treba i nakon ovog  natjecanja. Na vama je da se prijavite i pitch-ate a mi ćemo vas pratiti i pomoći stvoriti poslovne prilike.

Stranica eventahttps://croatia.webmarketingfestival.com/call/startup-competition/

Promo video: https://youtu.be/jJKQA8RSKC8