Novosti

Vodeće hrvatske kompanije u potrazi za inovativnim rješenjima – prijavi se na Manufacturing Innovation Challenge!

Manufacturing Innovation Challenge je projekt u organizaciji EIT Manufacturing Huba Hrvatska i Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu uz lokalnu podršku partnera Digitalna Dalmacija, a kojem je cilj povezati vodeće proizvodne tvrtke i inovativne timove (studenti, startupovi, neovisni timovi zainteresiranih profesionalaca i entuzijasta) te potaknuti otvorene inovacije u proizvodnoj industriji.

Predstavljanje ovogodišnjeg izdanja održat će se u utorak, 8.11.2020. u 14:00 sati u PICS@FESB (Ruđera Boškovića 32, Split). U prezentaciji možeš saznati sve o ovom zanimljivom natjecanju koje je za pobjednike pripremilo vrijedne novčane nagrade te postaviti pitanja članovima tima EIT Manufacturing Huba Hrvatska. Prijave za sudjelovanje na prezentaciji natjecanja dostupne su OVDJE.

Cilj Innovation Challengea je rješavanje izazova u vodećim proizvodnim organizacijama u Hrvatskoj, odnosno u kompanijama Podravka i JGL. Dijeljenjem znanja, umrežavanjem i pod mentorstvom vodećih stručnjaka iz pojedinog područja, okupljeni timovi natječu se u izradi najboljeg rješenja koje će pomoći u rješavanju jednog od zadanih izazova.

Dodatna motivacija za sudjelovanje na ovom događaju zasigurno su bogate novčane nagrade koje su za najbolje timove pripremile kompanije.

Ovaj inovativni izazov pruža jedinstvenu priliku za suradnju s uspješnim proizvodnim poduzećima, edukaciju i mentorstvo kroz strukturirani program stvaranja inovacija uz podršku iskusnih mentora te mogućnost za upoznavanje kolega, potencijalnih partnera, klijenata ili poslodavaca.

Prijave za EITMIC otvorene su do 4. studenoga 2022, a samo natjecanje će se održati od 5. studenoga do 8. prosinca 2022. u hibridnom (online/uživo) obliku. Tijekom natjecanja timovi rade na izradi najboljeg rješenja te ga interno prezentiraju kompanijama koje su ga definirale. Najbolje ocijenjeni tim iz svake grupe prezentirat će svoje rješenje na finalnom događaju.

Više informacija o događaju i obrazac za prijavu možete pronaći na službenoj web stranici EIT Manufacturing HUB-a Hrvatska.

Vizija Europske unije je da će Europa predvoditi inovacije u proizvodnji. S tom misijom osnovani su i HUB-ovi diljem Europe da okupe sve dionike koji rade u proizvodnji i podrže ih kroz edukaciju, međusobno povezivanje i inovacijske projekte.

Sveučilište u Zagrebu je u 2020. godini postalo EIT Manufacturing Hub za Hrvatsku, a od 2021. godine Fakultet strojarstva i brodogradnje ušao je u partnerstvo sa Sveučilištem u izvedbi EIT Manufacturing projekta.

Objave vezane uz EIT Manufacturing Hub Hrvatska možete pratiti i na službenim profilima Huba:

https://www.facebook.com/EITManufacturingHubCroatia   

https://www.linkedin.com/company/eit-manufacturing-hub-croatia/