Novosti

Treći DUMP Days okupili rekordan broj sudionika

Dvodnevna besplatna tehnološka konferencija DUMP Days koju udruga mladih programera DUMP organizira sa ciljem da studente upozna sa potrebama na tržištu i mogućnostima koje im se nude, ali i direktno poveže sa tvrtkama koje trebaju IT stručnjake – u svom je trećem izdanju bila još uspješnija, zabavnija, edukativnija i posjećenija. 

Više od 1300 studenata, predstavnika akademske zajednice, mnogobrojnih izlagača i domaćih IT tvrtki okupiralo je splitski FESB 11. i 12. svibnja kako bi se družili, razmijenili kontakte, te slušali dvadesetak vrhunskih predavanja o najsuvremenijim tehnologijama i načinima na koje one oblikuju našu sadašnjost i mijenjaju našu budućnost. 

„DUMP Days je idealna prilika za svakog studenta kojeg zanima IT da se educira o aktualnim problemima i zahtjevima tržišta, bolje upozna s vodećim IT tvrtkama u Splitu i poveže s ostalim studentima koji pokazuju interes za istim područjem. U konačnici, DUMP Daysi su odlična prilika da se kroz dva dana lansirate u poslovni svijet", kazao je jedan od organizatora Stipe Lelas

Uz FESB, organizacijski partner DUMP Days konferencije je bila Splitsko-dalmatinska županija kroz svoj projekt ICT Županija koja je na svom izložbenom prostoru informirala mlade o projektu Student Coworking koji uskoro pokreće u prostoru na FESB-u (PICS@FESB) na trećem katu, te učlanila u program čak 180 studenata i srednjoškolaca. “Aktivno pomagati mladim, pametnim i perspektivnim ljudima, koje svake godine okupi konferencija DUMP, na njihovom putu prema uspjehu i profesionalnoj afirmaciji jedan je od razloga zašto smo uopće i pokrenuli projekt ICT Županija“, kazao je voditelj projekta Damir Brčić i dodao da je ovo bila i sjajna prilika da se u opuštenoj atmosferi sa kolegama iz tvrtki i akademske zajednice razgovara o razvoju IT sektora.