Novosti

TINEL MEETUP: Kako se obično ispijanje kave pretvorilo u stvaranje prvog robota-kuhara?

Ideja o prvom pametnom restoranu u kojem hranu priprema robot-kuhar rodila se - na računu za kavu. 

Kako?  

Saznat ćemo ovog četvrtka kada će se održati 40. po redu Tinel Meetup, besplatni IT događaj na kojem u opuštenoj atmosferi dnevnog boravka tvrtke Locastic imate priliku slušati neke od najboljih tech predavača na sceni.

Ovog puta na mjesto predavača stiže serijski poduzetnik Đulijano Nola. On je, uz Dražena Drnasa i Hrvoju Bujasa, jedan od izumitelja prvog hrvatskog robota-kuhara koji za samo 15 minuta može skuhati crni rižot, tjesteninu, njoke ili slična jela iz jednog lonca koje možete kušati u zagrebačkom restoranu Bots&Pots. 

Ono što znamo je da robot-kuhar radi na principu stvaranja digitalnog recepta. Nakon što je stroj jednom kopirao sve što kuhar radi, digitalni recept je pohranjen te se identično jelo može skuhati neograničen broj puta. 

Znači li to da vječno možemo jesti najdraže mamino ili bakino jelo? Kako robot zna koliko posoliti i popariti? Koja je tehnologija korištena pri stvaranju? …

Pitanja je mnogo, ali na sve ćemo dobiti odgovor  20.10. u 19:00h na adresi Lovački put 7, Split. Svoje besplatno mjesto možete rezervirati OVDJE.

Evo što vas čeka:

18:00 — 18:45 Okupljanje

18:45 — 19:00 Uvod i predstavljanje predavača

19:00 — 20:00 Đulijano Nola: “Hardware is hard, Nola knows why”

20:00 — 20:30 Pitanja i odgovori 

20:30 — Networking uz pizzu i pivo