Novosti

Startup i more - Split na valovima tehnoloških inovacija

Od 4. do 6. listopada ove godine, Split će ponovno zaživjeti kao domaćin jedinstvenog događaja - Startup Europe Regatte. Od predstavljanja startupa do jedrenja u splitskom akvatoriju, Regatta će se pobrinuti da bude snažan vjetar u leđa!

Jasno je da je Split posljednjih nekoliko godina više od lijepe turističke destinacije. Sve veći broj startupa, njihov rast i napredak učinili su prijestolnicu Dalmacije i pravom tech oazom. A da to nije od jučer, dokazuje i dolazak vodeće startup konferencije već 5. godinu za redom.

Startapi će ponovo zavladati splitskom Rivom

Lijepo je - za promjenu, na Rivi vidjeti ambiciozne ljude kako dijele svoje poslovne vizije koje su danas tek startupi, ali s vremenom imaju potencijal postati ozbiljne splitske tvrtke.

Tko god se nađe na Rivi za dane konferencije imat će priliku upoznati gotovo 100 različitih stratupa - što lokalnih i hrvatskih pa tako i inozemnih. Kako bi Startup Regatta bila uistinu i regata, nakon dvodnevnog konferencijskog dijela slijedi plovidba splitskim akvatorijem i druženja i upoznavanja u nešto opuštenijem ambijentu.

Ipak, na Startup Regatti ne povezuju se samo ljudi, već i snovi i ambicije. Ova konferencija okuplja investitore, partnere i pokretače startupa iz raznih dijelova svijeta. Pruža priliku za upoznavanje i druženje s istomišljenicima, za razvijanje strategija s poslovnim investitorima, stjecanje novih znanja od iskusnih mentora i još mnogo toga.

Danas, imamo tu privilegiju da 100 stratupa ne predstavlja nedostižan broj, ali na prvoj konferenciji i ne tako davne 2019e situacija je bilo znatno drugačija, a zamisao Rive pune startupa činila se nemogućom.

U srcu priče o startupima, nezaobilazna je i Digitalna Dalmacija – prava katalizatorska snaga koja je na jedan način i oblikovala splitsku startup scenu. Njihova predanost ovom području traje već godinama kroz raznovrsne aktivnosti poput edukacija, organiziranja startup akademije, povezivanja s mentorima i investitorima pa do financijske podrške. Sada, u partnerstvu sa stručnjacima iz Zagreba, Digitalna Dalmacija diže cijeli koncept na jedan posve novi nivo organizacijom ove konferencije.

Još jedan razlog za dolazak- još jedan dodatni dan

Velika novost ovogodišnje konferencije je upravo Digital Dalmatia Day! Nakon velikog uspjeha i ogromnog interesa, nadodan je još jedan dan posvećen lokalnoj developerskoj i startup sceni. Ovaj poseban dan pruža priliku za susret s najboljim stručnjacima u industriji te otvara vrata za umrežavanje, suradnju i neprestano učenje. Digitalna Dalmacija će na svojim stranicama svakodnevno otkrivati nove informacije - tko su gostujući predavači, panelisti, a tko investitori koje će startupi imati priliku upoznati i oduševiti.

Voditelj Digitalne Dalmacije Damir Brčić je naglasio kako je organizacija dodatnog Digital Dalmatia Day-a odgovor na ono što lokalni startupi traže. “Digitalna Dalmacija je od samog početka partner Regatte i na taj način u Split dovodi istovremeno mnoštvo top imena pružajući lokalnim startupima priliku koja im inače nedostaje. Regatta će ponovno okupiti pionirske i inovativne tehnološke tvrtke iz područja digitalnih tehnologija, fintecha i greentecha, ujedno privlačeći investitore koji ulažu u ove sfere i ključne dionike koji podržavaju širenje startup ekosustav.

Ova je konferencija “must be there” za sve startupe koji gledaju napredak u bilo kojem smislu. Svi članovi Dalmatia Startup Communityja na konferenciji mogu sudjelovati potpuno besplatno, kao i na svim popratim događanjima kao što su večer u Vili Dalmacija i regata s polaskom iz Splita. Ovakve su prilike često ili daleke ili preskupe ali svjesni tih kočnica, Digitalna Dalmacija uvijek svojoj stratup zajednici omogući upravo ono što im treba.

Pozivamo sve zainteresirane da sudjeluju na Expo dijelu konferencije koji će se održati na Rivi, a ovisno o popunjenosti Dioklecijanovih podruma posjetitelji će moći poslušati predavanja i panel rasprave koje će se tu održati.

Na sami spomen splitske startup scene i Regatte govorimo o neprekidnom rastu. I tako, svaka je Regatta postala korak naprijed prema pozicioniranju Splita kao najbrže rastućeg startup grada u Hrvatskoj, a dobri epiteti za sobom nose još bolje prilike i mogućnosti!

Više detalja o samom događanju možete pronaći na wwww.startupeuroperegatta.com.