Novosti

Split International School u 2021. godini otvara svoja vrata: nove mogućnosti u obrazovanju za učenike Splitsko-dalmatinske županije

Dr. John Rogošić osnivač je nove splitske škole Split International School. Tijekom COVID-a John se preselio iz Zaljeva San Francisca u Hrvatsku kako bi bio bliže obitelji, gdje je naučio kombinirati udobnost mediteranskog načina života i rada na daljinu. Nakon što se nastanio u Hrvatskoj, John je napustio posao u školi SF Bay Area School kako bi otvorio sličnu školu za djecu iz Splita.

U svim svojim IT edukacijama, ICT županija promišlja o kompetencijama nužnima za kvalitetan i produktivan život u 21. stoljeću. Naglasak je na razvijanju vještina informatičke i informacijske pismenosti, ali i šire kompetencije kao što su komunikacijske, suradničke te kompetencije za kreativno mišljenje i rješavanje problema. Baš zbog toga smatramo Rogošićev poduhvat hvalevrijednim jer ovakva obrazovna zajednica svjetske klase učenike može pripremiti za angažman u široj međunarodnoj zajednici.

Danas je Split jedno od najboljih odredišta na Jadranskoj obali i jedno od najmodernijih odredišta u Europi. Budući se velik broj digitalnih nomada preselilo u Splitsko-dalmatinsku županiju prikladno je da drugi najveći grad Hrvatske i priobalni glavni grad dobije modernu, IB, međunarodnu školu.

Split International School je škola čiji je kurikulum međunarodno priznat, a otvoriti će svoja vrata u rujnu 2021. Školu će pohađati domaći i strani učenici iz različitih kulturnih sredina koji će moći razmjenjivati ideje i dijeliti iskustva. Split International School nudi fleksibilan program školovanja,  pažljivo razmatra financijsku situaciju svake obitelji i prilagođava se njihovim potrebama. Iako će sva predavanja biti isključivo na engleskom jeziku, svaki će učenik učiti hrvatski jezik.

Kao što EDIT CodeSchool jedinstvenim u Hrvatskoj čini inovacija u programu za osnovne škole, RIWA – Razvoj inteligentnih web aplikacija, jedinstveno osmišljen program od strane stručnjaka sa splitskog PMF-a, gdje se učenike osnovne škole uči osnove korištenja računalnog vida i umjetne inteligencije s ciljem uvođenja u područja usko vezana uz digitalizaciju i poslovanje tako je i Split International School jedinstven sa svojim programom i suvremenim metodama poučavanja.

IB program odnosno program međunarodne mature (IB) nastavni je program za osnovne i srednje škole priznat u 158 zemalja svijeta. Program stavlja dvostruki naglasak na akademsku strogost i na osobni razvoj učenika. Akademski aspekti programa kulminiraju rigoroznim međunarodnim ocjenama koje su općenito prepoznate kao zlatni standard pri upisima na sveučilišta. Osnovan 1968. godine, IB program porastao je sa samo nekoliko škola na preko 5000 škola širom svijeta.

Harknessova metoda omogućava učenicima da razviju sposobnosti mišljenja i zaključivanja višeg reda te nauče zajednički raditi u grupnom okruženju. Oslanja se na male veličine učionice što stvara sigurno okruženje za učenje.

Program FIRST Robotics nadahnjuje mlade ljude da budu znanstveni i tehnološki lideri i inovatori angažirajući ih u uzbudljivim programima utemeljenim na mentorima koji grade znanstvene, inženjerske i tehnološke vještine, potiču inovacije, samopouzdanje, komunikaciju i vodstvo. Kroz svojih 6 temeljnih vrijednosti, FIRST pomaže studentima rasti i razvijati se od znatiželjne djece u kompetentne i odgovorne mlade odrasle osobe.

Sigurni smo u veliku prednost učenja u društveno, kulturno i zemljopisno različitom okruženju i s tako suvremenim programom i metodama poučavanja. Više o samoj školi, IB filozofiji, Harknessovoj metodi i FIRST Robotics možete saznati na službenoj web stranici Split International School.