Novosti

ŠIRIMO ZNANJE - DIGITALNA DALMACIJA NA 4YFN KONFERENCIJI U BARCELONI

NOVA ZNANJA NA 4YFN KONFERENCIJI

Kako poticati startupove s kontaktima, izloženošću i ulaganjima, od početka njihovog životnog ciklusa i tijekom cijelog njihovog razvoja? Više smo o tome saznali na 4YFN (4 Years From Now) - partnerskom događaju MWC Barcelone, prestižnog Svjetskog kongresa mobilne tehnologije. 4YFN je ove godine proslavio svoj 10. rođendan, a proslavu je zaokružilo više od 930 izlagača, 450 govornika i više od 1000 investitora.

Ovaj događaj ne samo da okuplja sve igrače koje trebate za uspješan digitalni startup (poput investitora i korporativnih inovatora), već i lansira startupe na radar najmoćnijih donositelja odluka u ekosustavu povezanosti - poput izvršnih direktora globalnih tvrtki koje se bave naprednim tehnologijama. Sve to pomaže novim poslovnim poduhvatima da dobiju itekako potreban vjetar u leđa.

Dodajmo da 4YFN konferencija omogućuje startupima, investitorima, korporacijama i javnim institucijama zajedničko istraživanje, stvaranje i lansiranje novih ideja. Ovoga su puta organizirani programi s više interakcije, praktičnog iskustva i stručnih mišljenja, a u fokusu su bile teme poput rasta, doba umjetne inteligencije i financiranje startupa. O utjecaju umjetne inteligencije govorilo se u odnosu na glavna znanstvena pitanja poput energije, klimatskih promjena, otkrića lijekova i transformacije načina na koji ljudi stvaraju, komuniciraju i posluju.

MOTIVACIJA ZA DIGITALNU DALMACIJU

Digitalna Dalmacija aktivna je već punih 6 godina provodeći cijeli niz programa i aktivnosti za digitalnu transformaciju lokalnog područja, usmjeravajući se na praktične programe u svrhu cjeloživotnog obrazovanja. Podsjetimo, edukacije Digitalne Dalmacije pokrivaju najaktualnija tehnološka područja poput najzastupljenijih developerskih platformi, s naglascima na kibernetičku sigurnost, umjetnu inteligenciju i web 3.0 tehnologiju. Posjet Barceloni je svakako značio novo iskustvo upravo u vidu kvalitetnijeg usmjeravanja edukacija za razvoj digitalnih vještina te razvoj tehnološkog i startup ekosustava.

Kroz sudjelovanje na različitim raspravama, panelima i radionicama, tim Digitalne Dalmacije analizirao je ključne izazove i prilike u procesu digitalne transformacije. Cilj je regiju predstaviti kao tehnološki centar, privlačeći pažnju investitora i stručnjaka u području tehnologije.

Voditelj Digitalne Dalmacije Damir Brčić zadovoljan je posjetom te dodao: „Ovo je prisustvo omogućilo našem timu uvid u najnovije trendove i tehnološke inovacije. Ovakva iskustva ne samo da osvježavaju naše programe obrazovanja, već osiguravaju da naši polaznici budu u korak s najnovijim razvojem tehnologije".

Digitalna Dalmacija nastavlja svoju predanu misiju usmjerenu na poticanje razvoja digitalnih vještina, tehnološkog inoviranja i stvaranja poticajnog okruženja za razvoj startupa.