Novosti

Reći što više u što manje vremena - polaznici STARTiT akademije na prvom 'SpeedMentoringu'

Ako nešto ne možeš objasniti šestogodišnjaku, znači da ni sam to ne razumiješ.

Neki ovaj citat pripisuju legendarnom Albertu Einsteinu, drugi pak fizičaru Richardu P. Feynmanu. No, tko god je od njih dvojice to rekao, bio je u pravu. Jednostavnost je odlika genija i mantra „keep it simple“ oduvijek je bila misao vodilja brojnih uspješnih projekata. Tako i u IT svijetu.

Današnjica je sve brža i na to želimo naviknuti polaznike naše STARTiT akademije. Zbog toga je ICT za njih organizirao SpeedMentoring event sa atraktivnim gostima – nekim od vrhunskih imena lokalnog (a i šire) poduzetništva u iznimno atraktivnom prostoru – Unist Tehnološkom parku na Spinutu (SpinIT inkubator).

Radi se o bivšem studentskom domu koji je nedavno zasjao u novom preuređenom tehnološkom ruhu kao prvi dalmatinski Tehno park i koji bi trebao biti zadnja stanica brojnih startupa prije njihove komercijalizacije i izlaska na tržište. Tu će se finalno brusiti, obavljati networking i pripremati za taj važan korak.

Kao što sam pojam „SpeedMentoring“ nalaže, polaznici STARTiT akademije imat će vrlo malo vremena za predstaviti mentorima svoj projekt (ipak ih je 15), a onda će još saslušati njihovo mišljenje i savjete. Mentori koji će danas od 15 do 17 sati svoje znanje i iskustvo prenijeti na naše polaznike su Đulijano Nola (CrnoJAje, GammaChef,GoHOme,...), Antonio Perić-Mažar (Locastic, Litto), Ivan Burazin (CodeAnywhere, Shift dev +AI+ Money conference) i Vedran Jukć (MarineEye, CodeAnywhere)

Događaj je, naravno, kao i cijela STARTiT akademija organiziran u skladu sa svim mjerama Stožera, a sam Tehnološki park nudi dovoljno prostora za socijalnu distancu.

Pored toga, nudi izvrsnu priliku da se nekih od njegovih budućih stanara već danas upoznaju s njegovim prostorijama gdje bi u budućnosti, iskreno se nadamo, mogli raditi na realizaciji jednog vrlo uspješnog startupa.