Novosti

Prijavi se i ti na StartIT Student - studentsku poduzetničku akademiju i osvoji vrijedne nagrade !

Studentsku poduzetničku akademiju StartIT Student pokreću ICT županija i Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) kao zajednički projekt namijenjen studentima FESB-a koji žele svoje znanje primijeniti u poduzetništvu i ideje pretvoriti u proizvod spreman za tržište.

Sudjelovanjem u StartIT Student projektu, studenti će raditi u timovima i imati priliku uz pomoć mentora, profesora s FESB-a, izraditi vlastiti MVP, odnosno prototip za tržište. Pohađat će radionice, edukacije/predavanja i sudjelovati na meetupovima startup zajednice Digitalna Dalmacija koja kao lokalna IT scena djeluje u okviru projekta ICT županija. Uz to, naučit će kako izraditi poslovni plan i istraživanje tržišta, imati priliku povezati se (networking) s drugim studentima istih ili sličnih interesa te će se pripremiti za pohađanje sljedeće razvojne stepenice - StartIT startup akademije, također projekta ICT županije.

Prijave su u tijeku i traju do 7. srpnja, kada će se evaluirati sve prijavnice. Forma za prijavu nalazi se na poveznici.

- Studentski poduzetnički projekti u okviru projekta StartIT Student akademije bit će valorizirani, a najbolji će po njegovom završetku dobiti novčane nagrade 7000, 5000 i 3000 Kn kojima će moći financirati neke početne troškove razvoja svog budućeg projekta.
Prva tri studentska tima direktno će edukaciju nastaviti u našoj StartIT IT startup akademiji uz još izdašnije financijske nagrade i značajnije mentoriranje i pripremu proizvoda za tržište.

Najbolji će imati priliku sudjelovati i u GrowIT programu vrijednosti 1 mil kuna, za daljnje financiranje razvoja projekta za značajniji izlazak na tržište. Najvažnije je da njihova ideja ima potencijal postati proizvod koji nekome treba i koji rješava neki problem, pojasnio je Damir Brčić, voditelj projekta ICT  županija.

Polaznici StartIT Studenta imat će podršku StartIT mentora u razvoju svog projekta i ideje te njihovo znanje i iskustvo o pokretanju vlastitog biznisa. Također, imat će mogućnost cjelodnevnog korištenja PICS predinkubatora. Poznanstva koja će ostvariti i vještine koje će usvojiti i mogu im značajno pomoći u daljnjoj karijeri. To se u prvom redu odnosi na učenje prezentacije svog projekta, usvajanje komunikacijskih vještina, ali i korištenja svog projekta za diplomski rad.

Ovaj program je pokrenut na inicijativu samog FESB-a, a u suradnji s ICT županijom koja ima višegodišnje iskustvo u poduzetničkim edukacijama i mentoriranju, kako bi se studentima omogućio još jedan kvalitetan sadržaj u okviru studija na FESB-u.

Posjetite stranicu projekta - https://www.ictzupanija.hr/StartIT-Student - i dodatno se informirajte o mogućnostima prijave i detaljima odvijanja programa.