Novosti

Pridružite se programu Discover Vienna i otkrijte prilike za rast i umrežavanje svog startupa

Pridružite se programu Discover Vienna i otkrijte prilike za rast i umrežavanje svog startupa

Vienna Business Agency – partner Digitalne Dalmacije, organizira program Discover Vienna koji okuplja raznoliku skupinu osnivača, inovatora i stručnjaka iz širokog spektra mobilnosti, pružajući izvrsnu priliku startupima za umrežavanje i izgradnju vrijednih veza. Svi startupi iz Dalmatian Startup Communityja pozvani su da dođu i sudjeluju!

Prvi program na koji vas pozivamno je Mobilnost budućnosti, koji će se održati od 30.5.2023. do 07.6.2023. te će vam pomoći da ubrzate rast i utjecaj svog stratupa. Osim prilike za razmjenu i povezivanje s relevantnim dionicima iz područja mobilnosti, program će ponuditi niz resursa i prilika za tvrtke koje sudjeluju, da iz prve ruke dožive Beč .

Beč je dinamičan i inovativan grad koji neprestano radi na poboljšanju svoje prometne infrastrukture i promiče rješenja održive mobilnosti. Uz podršku namjenskih laboratorija, grad je također zainteresiran za stvaranje prilika za inovativne tvrtke da se iskušaju u gradu s podacima iz stvarnog svijeta. Kao takvo, to je savršeno mjesto za startupe koji žele utjecati na sektor mobilnosti.

Ovaj program cilja na startupe koji isporučuju inovativne proizvode i rješenja usmjerena na čovjeka slijedeći pristup očuvanja resursa koji poboljšavaju kvalitetu života u gradu. Odabrani startupi mogu se pridružiti ekskluzivnim okruglim stolovima s relevantnim dionicima iz bečkog inovacijskog i startup ekosustava, posjetiti i iskusiti primjere najbolje prakse u gradu. U vodećem gradskom događaju ViennaUP‘23, sudionici će također imati priliku upoznati i družiti se s ljudima iz drugih međunarodnih ekosustava i sudjelovati u posvećenim događajima za pronalaženje partnera.

Vienna Business Agency  aktivno traži urbane startupe u sljedećim područjima:

  • Pametna i održiva mobilnost (npr. komunikacijske strategije za promjenu ponašanja, analize podataka, ...)
  • Autonomna vozila (npr. rješenja za održavanje, distribucija paketa, kućna dostava, ...)
  • Logistika (konsolidacija putem (virtualnih/digitalnih) platformi, logistika gužve, alternativno korištenje javnog prostora, inteligentne zone utovara, ...)
  • Urbanističko planiranje (npr. novi alati za crowdsourcing, vizualizaciju podataka, sudjelovanje, ...)
  • Mobilnost kao usluga (npr. integrirani mehanizmi poticaja, novi pristupi upravljanju dionika u MaaS sustavima, ...)
  • Prijevoz (npr. novi načini prijevoza tereta (vozila, tehnologije itd.), i prijevoz tereta, alternativno korištenje postojeće infrastrukture i vozila, ...)

Zašto biste se trebali prijaviti?

  • Izloženost novim tržištima: Beč je uspješno središte inovacija i snažno je prisutan u raznim sektorima. Sudjelovanje u programu Discover Vienna može startupima pružiti priliku za istraživanje novih tržišta i povezivanje s potencijalnim kupcima i partnerima.
  • Visokokvalitetne mogućnosti umrežavanja uz potporu Vienna Business Agency, thinkport VIENNA i aspern.mobil LAB.
  • Upoznajte i povežite se sa zajednicom ViennaUP‘23. ViennaUP je decentralizirani festival za startupe i inovatore koji se održava u Beču od 30. svibnja do 7. lipnja 2023. godine.
  • Doživite Beč iz prve ruke sa svima koji se pridružuju programu iz cijelog svijeta.

Ne propusti priliku i prijavi se do 20.3.2023.

Drugi Discover Vienna program je B2B Software Days Special koji će se održavati od 07.05. do 11.05.2023, a omogućit će svim stratupima da stvore nove veze u području ICT-a i prošire svoju mrežu u Beču

Svi koji se prijave na ovaj 4-dnevni program u Beču imat će priliku učiti od stručnjaka iz industrije, sudjelovati u radionicama i panelima te se umrežiti s drugim osnivačima i investitorima.

Beč je središte informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT) i dom je niza velikih tehnoloških tvrtki, kao i uspješnog startup ekosustava. Grad ima snažnu bazu talentiranih stručnjaka u tehnološkom sektoru i dom je niza sveučilišta i istraživačkih institucija koje su usredotočene na istraživanje i razvoj ICT-a.

Vienna Business Agency  aktivno traži tehnološke startupove koji rade na rješenjima u područjima kao što su 5G, kibernetička sigurnost, računalna vizualizacija, AI i više.

Sudjelovanje u programu Discover Vienna može startupima pružiti priliku za istraživanje novih tržišta i povezivanje s potencijalnim kupcima i partnerima.

Osim toga, razlog za prijavu je i visokokvalitetna mogućnosti umrežavanja u okviru B2B Software Days: Program Discover Vienna okuplja raznoliku skupinu osnivača, inovatora i stručnjaka iz industrije, pružajući izvrsnu priliku startupima za umrežavanje i izgradnju vrijednih veza.

Ne propusti priliku i prijavi se do 24.3.2023.