Novosti

Poruka SVIMA koji su se prijavili na StartIT akademiju: Vidimo se u subotu u PICS-u!

Da, dobro ste pročitali naslov, svi oni koji su se prijavili na ovogodišnje izdanje StartIT@PICS akademije imat će priliku ispred odabranih mentora u subotu (24. listopada) u 11 sati prezentirati svoju ideju ili projekt.

Upravo s vašim pitchevima započinje proces selekcije, a žiri će nakon svih prezentacija odlučiti kojih će sretnih timova ili pojedinaca započeti svoju osmotjednu avanturu prvim iskorakom u dinamičan svijet IT poduzetništva.

Njihova edukacija počinje odmah u ponedjeljak, a nju će u prvom tjednu provođenja StartIT @PICS akademije držati tvrtka Lean startup Croatia i mentori: Miro Hegedić i Filip Stipančić s višegodišnjim međunarodnim iskustvom i brojnim startup edukacijama u Hrvatskoj (Zicer,...) i svijetu.

Tečaj započinje intenzivnom edukacijom o osnovama pokretanja poduzeća, „lean“ konceptu, startup mindsetu, internacionalizaciji i skalabilnosti poslovanja te učenjem metoda za validaciju poslovnih ideja. Potom slijedi izrada poslovnih modela, kreiranje USP-a (unique sales propositiona),  strukturiranje go-to-market modela, učenje prezentacijskih i prodajnih vještina, izrada pitch decka i pitcha. Kraj intenzivne edukacije provodi se definiranjem MVP-a, pripremom za izradu mockupa te na koncu pripremom za financiranje projekata. Kroz cijeli tjedan, polaznici će dobivati zadatke čijim je rješavanjem formiran cjeloviti plan za pokretanje vlastitog startupa.

Nakon intenzivne edukacije slijedi, pak, mjesec dana samostalnog rada, tijekom kojeg će svi mentori biti na raspolaganju polaznicima kao pomoć prilikom provedbe i izrade njihovih projekata. Tu sudionici akademije moraju pokazati plodove svoje edukacije. A, evo što još neki od mentora kažu o nadolazećoj, drugoj sezoni, startup akademije u režiji ICT Županije.


Podsjetimo, StartIT@PICS je program poduzetničke edukacije namijenjen pojedincima i timovima koji planiraju razviti vlastiti IT proizvod ili uslugu. Program je organiziran od strane Splitsko-dalmatinske županije, u sklopu projekta ICT Županija, a provodit će se u predinkubacijskom i coworking prostoru PICS.
Zaboravite na tremu, razvežite jezik, nabacite osmijeh i vidimo se u subotu u 11 sati u PICS-u!