Novosti

Ponudi kreativno i inovativno rješenje!

RERA S.D. u suradnji s Gradom SOLIN i pod pokroviteljstvom Digitalne Dalmacije organizira “TEMPUS INNOVATHON” - otvoreno natjecanje za inovacije, svojevrsni “maraton ideja” koji izazovima potiče sudionike da doprinesu inovacijskim procesima. Usmjeren je na pronalaženje inovativnih i kreativnih rješenja i inspiracija za nove akcije, proizvode i/ili usluge.

Sudionici su pozvani da osmisle inovativni projekt oslanjajući se na svoje tehničko znanje, kreativnost, duh prilagodbe, vještine rješavanja problema i timski rad. Tijekom događaja, a nastavno individualnom iskustvu i međusobnim razlikama, sudionici su grupirani u timove u kojima razrađuju ideje u svrhu pronalaska zajedničkih rješenja na postavljene izazove.

Svrha je razviti inovativno rješenje prema zadatku koji će biti prezentiran na početku događanja. Drugim riječima, izazov je osmisliti proizvod/uslugu s ciljem unapređenja materijalne i nematerijalne prirodne i kulturne baštine lučkih gradova na Jadranu, odabranih i mapiranih od strane TEMPUS projekta. Inspiraciju sudionici mogu potražiti u mapama razvijenim kroz projekt koje će biti dostupne sudionicima i prije samog natjecanja, kao i u samom projektu i ostalim projektnim aktivnostima.

TEMPUS INNOVATHON održati će se 9. ožujka 2023. s početkom u 10:00 sati, u prostorima Digitalne Dalmacije - PICS@FESB, Ul. Ruđera Boškovića 32, u sklopu Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje; vanjski ulaz sa zapadne strane fakulteta.

Predstavljanje rješenja stručnom žiriju održati će se istog dana.

U projekt su uključene tri pilot lokacije, Solin, Rijeka i Ravenna i s tim u skladu natjecanja će se odvijati na tri lokacije, u periodu od 27.veljače do 09.ožujka. Rješenja koja ostvare najveći broj bodova na svakom pojedinom innovathonu u Splitu, Rijeci ili Ravenni ulaze u finale izbora za odabir najboljeg rješenja TEMPUS INNOVATHONA.

Pobjedničko rješenje s TEMPUS INNOVATHONA organiziranog u Splitu svom timu će osigurati snimanje kratkog promo videa i predstavljanje rješenja na izložbi i prilikom otvaranja TUA prostora u Solinu.

Svim sudionicima TEMPUS INNOVATHONA osigurati će se računala, Wi-Fi, printer i papir, te hrana i piće za vrijeme trajanja natjecanja. Sudionici trebaju ponijeti sa sobom vlastite uređaje (laptop, mobitel, tablet) i svu ostalu opremu potrebnu za rad na svom rješenju. Organizator tijekom trajanja natjecanja osigurava podršku te ostale tehničke uvjete za provođenje natjecanja, te sudjeluju i mentori koji će biti na raspolaganju tijekom trajanja natjecanja.

Za sudjelovanje na TEMPUS INNOVATHON se svi sudionici mogu, pojedinačno ili u timu, registrirati do 08.03.2023. godine na linku za prijavu: PRIJAVA

Klikni za više informacija!