Novosti

Počinju radionice osnova grafičkog dizajna - EDIT GraphicDesign START

ICT Županija skupa u 2020. kreće s novim nizom radionica i seminara za sve zainteresirane polaznice i polaznike, kako bi u još jednom segmentu educirala što veći broj polaznika i na takav način pomogla samozapošljavanju ili stvaranju educiranih djelatnika splitskim i županijskim IT tvrtkama.
Prvi je na redu posve besplatni EDIT Graphic Design Start gdje se nudi znanje grafičkog dizajna dostupno svima koji se prijave za predviđeni broj grupa polaznika.

Partneri projekta su renomirane splitske IT tvrtke s jakim dizajn timom: Netmedia s Pavlom Sviličićem i Locastic s Markom Maljkovićem i njegovim timom. 
Oni  će polaznicima održati prigodno predavanje i prenijeti praktične savjete potencijalnim budućim dizajnerima, ali i biti članovi žirija za ocjenu najboljih radova na kraju 8-tjednih radionica.

Prijave za tečaj (koji starta 17. veljače) otvaraju se idućeg ponedjeljka, dakle 10. veljače.
Mjesto održavanja tečaja je svima već dobro znano – Predinkubatorski IT centar Splitsko-dalmatinske županije, odnosno PICS@FESB.

Tamo će svi oni koji se na vrijeme prijave (broj prijava je, razumljivo, ograničen) imati priliku ispoljiti sve ono kreativno i u njima i preko praktičnih primjera imati priliku naučiti osnovno teoriju i principe grafičkog dizajna kroz primjene i zadatke, osnove u programima Affinity Designer i Affinity Photo. Polaznici će također izrađivati osnovna vizualna rješenja, te će proći sve korake izrade vizualnog identiteta.


Kroz sve zavrzlame, prepreke ali i prilike, polaznike će voditi Nikolina Jerković, grafička dizajnerica s višegodišnjim iskustvom u struci, vlasnica Llano agencije, koja iza sebe ima već nekoliko uspješno održanih radionica grafičkog dizajna.
Stečeno znanje obogatit će portfolio svakog polaznika i učiniti ga toliko poželjnijim na tržištu rada koje vapi za IT kadrom. Svaka digitalna vještina danas se smatra prednošću na tržištu rada.


Provjera stečenog znanja i vještina odvit će se kroz izradu završnih radova. Oni polaznici, čiji radovi budu proglašeni najboljima mogu očekivati vrijedne i uistinu korisne nagrade. Tako će, ako se iskažu, imati priliku osvojiti grafički tablet, plaćene licence za Affinity programe, te prijenosni hard disk kapaciteta 1 Tb.


Budući polaznici EDIT Graphic Design Start tečaja, moraju biti punoljetni, te moraju posjedovati osnovne računalne vještine i tečno se snalaziti u operativnom sustavu Windows.
Važno je napomenuti kako je, budući da tečaj traje osam tjedana, te da je broj mjesta ograničen, poželjno da polaznici izostaju što manje. Naime, zbog velikog broja zainteresiranih polaznika, ali i zbog prirode gradiva gdje se svaka lekcija nadograđuje na prethodnu, polaznici sa više od dva uzastopna izostanka neće moći nastaviti pohađati tečaj, pa polaznike molimo da budu savjesni obzirom da je tečaj za sve besplatan .

Sve detalje o tečaju možete pronaći na web stranici ICT Županije posvećenoj tečaju EDIT GraphicDesign START https://ictzupanija.hr/GDStart2020 .

Hvala našim partnerima ina podršci !