Novosti

Od Splita do Bonna - novo partnerstvo i prilike za dalmatinske startupe

Od Splita do Bonna - novo partnerstvo i prilike za dalmatinske startupe

Mreža partnera Digitalne Dalmacije aktivno se širi, a nakon sporazuma o partnerstvu s najboljim svjetskim akceleratorom dogovore su započeli i s jednim od najistaknutijih njemačkih akceleratora – Digitalhub.de koji dijeli njihovu strast za inovacijama i podrškom startupima.

Digitalhub.de je akcelerator sa središtem u Bonnu, Njemačkoj. U suradnji s brojnim partnerima, akcelerator nudi investicije, mentorske programe, poslovne savjete i pristup svojoj mreži investitora i partnera.

Jedan od ciljeva partnerstva između Digitalne Dalmacije i Digitalhub.de je stvoriti most između Njemačke i Hrvatske, kako bi se mlade tvrtke lakše i brže proširile na međunarodno tržište. Osim toga, suradnja s Digitalhub.de može pružiti pristup novim resursima i investitorima te pomoći domaćim startupima da unaprijede svoje poslovanje. Suradnja također otvara priliku za razmjenu startupa, tj. da se dalmatinski i njemački startupi upoznaju i zajedno predstavljaju investitorima u Njemačkoj ili ovdje u Hrvatskoj.

U poslijednje vrijeme, sve više se govori o akceleratorima kao ključnim faktorima uspjeha za startupe. Akceleratori nude podršku, mentorske programe, edukaciju, umrežavanje i investicije potrebne za razvoj i skaliranje novih poslovnih ideja. Digitalhub.de nije samo akcelerator, već je i mjesto gdje se susreću startupi i investitori. To je zajednica koja stvara nove poslovne prilike i povezuje različite stručnjake kako bi zajednički radili na razvoju novih tehnologija.

Iako se nalaze u različitim dijelovima Europe, Digitalna Dalmacija i Digitalhub.de zajedno planiraju raditi na još zanimljivijim projektima i povezati se na novim razinama i naravno stvoriti više prilika za svoje startupe. Ovo je sjajan primjer kako iz dobre volje i želje može proizaći ovako pozitivna priča koja povezuje Njemačku i Hrvatsku na poslovnoj razini, drugačijoj od one na koju smo navikli.

Ivica Perić upoznao je i ugostio partnere u svom Scaleup Office-u, najvećem coworking uredu u Splitu - mjestu za sve koji traže profesionalno i moderno opremljeno radno okruženje.

Ivičin poduzetnički duh, prepoznao je Digitalnu Dalmaciju kao potencijalne partnere Digitalhub.de jer kako su svi i zaključili, rade na istim ciljevima samo u drugim državama. No to sigurno nije prepreka već samo prilika za još bolje umrežavanje, stvaranje novih projekata, suradnju i jednake prilike kako za dalmatinske tako i za njemačke startupe.

Ovo je dobra prilika za sve članove Dalmatia Startup Communityja koji će imati priliku predstaviti se Digital.hub-u , ali i ostalim akceleratorima i investicijskim fondovima s kojima je Digitalna Dalmacija uspostavila partnerske odnose.
Kroz događaje, edukacije i networking prilike, članovi Dalmacija Startup Communityja imat će priliku upoznati druge poduzetnike, mentore i investitore te ostvariti nove poslovne kontakte. Ako već niste, prijavite se i budite dio splitske startup scene.