Novosti

Novi prostori Digitalne Dalmacije – uskoro! Što smo otkrili medijima?

Novi prostori Digitalne Dalmacije – uskoro! Što smo otkrili medijima?

Uoči nadolazećeg otvorenja tehnološkog huba Digitalna Dalmacija, zasigurno vas zanima koje će se programe i ideje provoditi u ovom novom centru, mjestu okupljanja splitske tehnološke zajednice.

 

NOVI „DNEVNI BORAVAK“ ZA TECH ZAJEDNICU

Digitalna Dalmacija je projekt koji je pokrenula Splitsko-dalmatinska županija s ciljem poticanja i razvoja IT/Tech sektora u regiji. Već punih šest godina, Digitalna Dalmacija uspješno provodi niz programa za digitalnu transformaciju Splita i Dalmacije, slušajući potrebe tvrtki i organizirajući programe s poduzećima i fakultetima, a rad će se sada proširiti kako bi dodatno podržao rast IT područja.

 

 

Novi prostor na adresi Ruđera Boškovića 25 na Splitu 3 osmišljen je kao inkubator za startupe, zajednički radni prostor te dnevni centar za interakciju cijele lokalne tech zajednice. Ovaj prostor omogućit će poslovne, promocijske i stručno-edukativne aktivnosti unutar tehnološke zajednice. Stručnjaci, entuzijasti i vizionari sastajat će se u novom prostoru kako bi dijelili ideje, surađivali i inspirirali jedni druge. Ovo će biti mjesto gdje će se odvijati poslovne i edukativne aktivnosti koje oblikuju našu tehnološku budućnost, otkriveno je portalu župan.hr.

Digitalna Dalmacija je centar inovacija i napretka, usmjeren na praktične programe cjeloživotnog obrazovanja s naglaskom na kibernetičku sigurnost, umjetnu inteligenciju i web 3.0 tehnologije. Potiče se razvoj digitalnih vještina ključnih za uspjeh u današnjem digitalnom svijetu.

 

MAPIRANJE NACIONALNOG STARTUP EKOSUSTAVA – POLIJEĆE!

Digitalna Dalmacija mapira startup ekosustav Hrvatske! Da, po prvi put, Hrvatska će imati svoje startupe na jednom mjestu.

Damir Brčić, voditelj Digitalne Dalmacije, ekskluzivno je otkrio za PoslovniFM, u razgovoru s  urednicom Ojdanom Koharević, kako će startupecosystem.hr omogućiti brži pristup informacijama za potencijalne investitore. Nakon splitskog područja, planira se uključivanje i drugih županija.

 

 

„Kroz naše edukacije prošlo je tih 50 startupova, pa smo odlučili uz pomoć aplikacije, na jednom mjestu ih sve prikazati, s osnovnim djelatnostima i podacima. Tako ćemo imati preciznu ‘krvnu sliku’ startupova, a to će omogućiti i potencijalnim investitorima brže informacije. Nakon splitskog područja, animirat ćemo i ostale županije“, istaknuo je Brčić.

 

Po čemu je Digitalna Dalmacija posebna?

„Imamo resurse Splitsko-dalmatinske županije, a poduzetnički mindset. Sve projekte organiziramo s tvrtkama koje su nam mentori, primjerice, ako organiziramo Startup akademiju, onda su nam predavači splitski poduzetnici koji nam pružaju svoja iskustva; ako radimo industrijske edukacije, onda su nam predavači iz industrijskih tvrtki te s fakulteta. Za mlade tvrtke organiziramo startup konferencije, a na jesen ćemo organizirati prvi akceleratorski program u gradu“, kazao je tim Digitalne Dalmacije.

 

izvor: PoslovniFM

 

PRVI PUT U SPLITU! OSPOSOBLJAVANJE STRUČNJAKA KIBERNETIČKE SIGURNOSTI

Digitalna Dalmacija je u programu Radio Splita, u razgovoru s urednicom Vedranom Krstić Ivanišević, predstavila prvu CyberSec Akademiju u Splitu. Inače, ova Akademija predstavlja značajan korak u obrazovanju novih stručnjaka kibernetičke sigurnosti. Otvorena je za sve zainteresirane koji se vide u sigurnosnom sektoru.

 

 

 „Postoje razne korisne edukacije na temu sigurnosti, no najveća je potreba za zaštitom tvrtki i sustava, ustanova općeg interesa. Treba nam veliki broj stručnjaka modernih znanja, sve je veći broj sustava oko nas, prelaze u elektroniku, pa je i to jedan od razloga“, otkrio je voditelj Digitalne Dalmacije.

 

 

Naravno, brine se i o nastavku usavršavanja znanja polaznika pa će tako svi koji uspješno savladaju gradivo akademije, dobiti pravo polaganja jednog međunarodno priznatog cyber certifikata, kako bi se polaznike što prije usmjerilo u konkretnom smjeru.

 

PRONAĐI SE I TI U AKTIVNOSTIMA DIGITALNE DALMACIJE! KAKO?

Sudjelovanje u aktivnostima Digitalne Dalmacije pruža jedinstvenu priliku za osobni i profesionalni razvoj u tehnološkom sektoru. Evo nekoliko načina kako postati dio ove dinamične zajednice:

  1. Prijavi se na edukativne programe: Digitalna Dalmacija nudi razne edukativne programe, koji pokrivaju najnovije tehnologije i trendove. Bez obzira jesi li početnik ili iskusni stručnjak, možeš pronaći program koji odgovara tvojim potrebama.
  2. Sudjeluj u konferencijama i meetupima: Digitalna Dalmacija redovito organizira konferencije, meetupe i networking događaje. Ovi događaji su izvrsna prilika za učenje, razmjenu ideja i povezivanje s profesionalcima iz industrije.
  3. Iskoristi resurse i podršku: Kao dio Digitalne Dalmacije, imao bi pristup raznim resursima, uključujući tehničku podršku, poslovno savjetovanje i marketinšku pomoć

 

 

Bilo da si student, poduzetnik, programer ili tech entuzijast, Digitalna Dalmacija ima nešto za tebe.

Pridruži nam se i budi dio zajednice koja inovira i transformira!