Novosti

Najveća škola programiranja u Hrvatskoj upravo upisuje 7. generaciju polaznika

I ove godine, uz moto "Znanje dostupno svima", sedmu godinu za redom organiziramo EDIT CodeSchool, besplatnu školu primijenjenog programiranja za učenike viših razreda osnovnih (6.,7. i 8.) i svih razreda srednjih škola s područja Splitsko-dalmatinske županije koji će kroz šest različitih tečajeva svladati osnove programiranja, izrade web stranica i pametnih aplikacija.

Ono što izdvaja EDIT CodeSchool je da, osim za napredne tečajeve, za upis nije nužno predznanje iz programiranja.

Polaznici uče u malim grupama od maksimalno 15 učenika iz modernih, posebno kreiranih materijala sa zadacima u elektroničkom obliku dostupnim na EDIT CodeSchool edukativnoj platformi.

EDIT CodeSchool predstavlja put mladima ka obrazovanju za najperspektivnija zanimanja suvremenog doba.

Kroz proteklih šest godina, više od 3000 polaznika je prepoznalo vrijednost ove škole, a danas su uspješni mladi programeri.

Osim klasičnog pristupa programiranju, učenici će imati priliku upoznati se s primjenom novog pristupa kodiranju upotrebom alata temeljenih na umjetnoj inteligenciji, kao što je primjerice ChatGPT ili CodePilot.

Važno je naglasiti kako se ovaj program provodi i u malim i udaljenim sredinama u kojima učenici inače ne bi imali priliku steći ovakvu razinu znanja u IT tehnologiji koja ne samo da ih priprema za bolju poziciju na tržištu rada već im također olakšava upis na fakultete računarstva, informacijskih tehnologija i srodnih područja.

Kvalitetu EDIT CodeSchoola prepoznale su i pružaju partnersku podršku neke od najuspješnijih splitskih i hrvatskih IT tvrtki poput Ericsson, Atos, Extension Engine, Locastic, Netmedia, Valcon, Codeasy, GetByBus, SeekandHit, LilCodeLab, Rimac automobili i Infobip kao najveća hrvatska IT tvrtka.

Što će učiti osnovnoškolci

Na novouvedenom CyberSecurity tečaju polaznici će nauči kako funkcioniraju sigurnosne prijetnje, a onda i kako se od njih zaštititi, kako se sigurno ponašati na Internetu i zaštititi svoju privatnost.

Kroz ovaj tečaj, djeca će ne samo prepoznati prijetnje poput phishinga i cyberbullyinga, već i samostalno kreirati programe i simulacije za rješavanje tih problema, i usvojiti navike odgovornog ponašanja na internetu koje se često olako shvaćaju.

…a što srednjoškolci?

  • Osnovni tečaj – polaznici će naučiti samostalno izraditi moderne web stranice upoznajući razvojna sučelja koristeći Tailwind i CSS kao i noviji pristup uz uporabu AI alata.
  • Razvoj sustava temeljenih na umjetnoj inteligenciji - učenici će upoznati svijet strojnog učenja, razumjeti što su neuronske mreže i otkriti kako algoritmi funkcioniraju. Naučit će temeljne koncepte ali ih znati i primijeniti na stvarnim zadacima.

Kroz tri tečaja do majstora JavaScripta - osnovni, srednji i napredni nivo

  • Osnovni JS tečaj – polaznici će u 3 tjedna usvojiti osnove JS-a.
  • Srednji JS tečaj -  nakon osnovnog tečaja, ovo je idući korak za veće i dublje znanje programiranja kroz više konkretnih primjera i zadataka. Polaznici će naučiti prepoznati glavne izazove razvoja web aplikacija  te osmisliti i realizirati vlastitu aplikaciju u kontekstu poučavanja pojedinih pojmova iz programiranja progresivnih aplikacija.
  • Napredni JS tečaj -  Za kraj, svi će znati kako razviti moderne web stranice koristeći programski jezik JavaScript i savladat će vezane tehnologije potrebne za izradu zahtjevnih web aplikacija koje koriste bazu podataka (Firebase).

Više informacija o školi i link na obrazac za prijavu pronađi na https://digitalnadalmacija.hr/edit.