Novosti

Najbolje od 2023!

Dok se polako spremamo za nadolazeću godinu, podsjetimo se najboljih trenutaka u proteklih 365 dana.

Pogledajte samo kako smo hrabro započeli godinu, bio je to jasan znak da će se u tom tonu i nastaviti.

 • GrowIT milijunski natječaj za stratupe
   
 • GrowIT konferencija - razvoj regionalnog startup ekosustava. Prva startup konferencija u Splitu koja je okupila investitore, udruge, institucije, startupe i druge ključne igrače na jednom mjestu. 


 

 • ML/AI meetup dobio je 600tog člana. Kroz godinu održali smo nekoliko meetupa, a svaki je novi rušio rekorde posjećenosti. Može biti da je ovo bila dobra godina za pričanje o umjetnoj inteligenciji! 

  Pričali smo o Chatu GPT-3; o tome kako radi, njegovim primjenama, benefitima, ograničenjima....Također smo predstavili i druge poslovne alate temeljenje na AI - prikazali načine rada i primjere svakodnevne uporabe.

 

 

 • BizTalk meetup postao je Startup Dalmatia Meetup. Godinama smo se družili na ovim meetupima koji su zbog svojih gostiju ali i tema oduvijek bili usmjereni prema stratupima, a sada im to i samo ime govori. Nastojimo našoj startup zajednici pružiti ono što im treba. Da imaju mogućnost u Splitu poslušati kvalitetne predavače, upoznati potencijalne buduće investitore, podijeliti svoju priču, svoj napredak...

 

 

 • Tinel #43 do #51 - svaki mjesec, novo lice sa tech scene. Podržavamo ovaj meetup od samih početaka i ponosni smo suorganizatori.
 • Tinel Open - Jednom godišnje, Tinel se u formatu mini-konferencije održava u nekom posebnom ambijentu. Ove su godine to bili Dioklecijanovi podrumi.

 

 

 • Održali smo jednu od omiljenih edukacija - JUNIOR Dev - druga generacija. 70 polaznika dobilo je priliku sudjelovati, nadograditi i usavršiti svoja IT znanja i vještine potrebne za karijeru programera - u REACT tehnologiji.

 

 

 • Studentski poduzetnički projekti - 2. generacija.
  5 timova je prezentiralo svoje projekte i pokazali kako su dobili čvrst temelj za prerastanje u startupe koje će tehnološki transformirati Split.

 

 

 • Velika završnica 6. generacije EDIT CodeSchool-a.
  250+ učenika predalo je svoje radove i dobilo nagrade. Polaznici su po završetku edukacije praktično primijenili svo stečeno znanje, napravili završne radove i tako pokazali što su naučili.

 

 

 • I ove smo godine podržali vrhunske splitske konferencije Block Split i SpliTech.

 

 

 • YOLO Hands-on workshop - Radionica koja je sudionicima pružila priliku da steknu znanja i vještine potrebne za razvoj vlastitih aplikacija koje koriste automatizirano prepoznavanje objekata putem YOLO algoritma. Također, ova znanja sudionici sada mogu primijeniti u svojim budućim projektima ili čak kao temelj za pokretanje vlastitog startupa.

 

 

 • Odlazak sa startupima na konferencije i natjecanja - Nuqleus Zagreb i TechChill Milano. Startup Soundscaper svoju je ideju predstavio na Nuqleus natjecanju u Zagrebu dok su startupi DotYoutSpot, Glamos i ScanEat na TechChill konferenciji u Milanu predstavili su svoje proizvode i dogovorili poslovne prilike s investitorima.

 

 

 • Početak 7. generacije EDIT CodeSchool. Učenici su dobili priliku da kroz šest različitih tečajeva svladaju osnove programiranja, izrade web stranica i pametnih aplikacija.

  Novost je ove godine CyberSecurity tečaj za osnovnoškolce na kojem će polaznici nauči kako funkcioniraju sigurnosne prijetnje, a onda i kako se od njih zaštititi, kako se sigurno ponašati na Internetu i zaštititi svoju privatnost.

 

 

 • Stratup Europe Regatta -  5. godinu za redom suorganizirali smo najveću hrvatsku startup konferenciju. Ove je godine konferencija imala poseban dodatak - Digital Dalmatia Day. 

  Ovaj je dan organiziran s ciljem prezentiranja lokalnog startup ekosustava na čemu aktivno radimo proteklih 6 godina. U sklopu DD dana održan je najočekivaniji dio konferencije - natjecanje stratupa pod nazivom "60 seconds startup pitch competition". Gotovo 30 startupa borilo se za vrijedne novčane nagrade u iznosu od 8000€.

 

 

 • I za kraj godine, pokrenuli smo novi SPLIT CyberSec meetup. Kao lokalni tehnoloških hub, oformili smo grupu u kojoj sudionici dijele interes oko kibernetičke sigurnosti - Cyber Securityja! Prvo predavanje Stay Safe in Your Digital Day - Cyber opasnosti koje nam prijete kroz dan pokazalo se kao pun pogodak i točno ono što je nedostajalo u našem communityju.