Novosti

ML/AI Split #5 : OpenCV library & “Intelligent parking solution”

ML/AI Split #5 : OpenCV library & “Intelligent parking solution”

U sklopu našeg nastojanja za pokretanjem lokalne ML / AI zajednice (Umjetna inteligencija/Strojno učenje)  drago nam je da možemo predstaviti ML softver (softver temeljen na strojnom učenju) izrađen u lokalnoj IT zajednici:
"Inteligentno parkirno rješenje" - softverski i hardverski prototip temeljen na OpenCV biblioteci + programskom jeziku Python, Davora Šantića iz tvrtke MYBESTBRENDS.DE - člana naše meetup grupe.

Modelni hardverski sustav temelji se na Raspberry PI 3 i RPI kamere, a softverski dio rješenja napisan je u Pythonu pomoću OpenCV biblioteke. Prototip je napravljen kao dio parkirališnog rješenja za grad Salzburg.
Davor će predstaviti ideju iza rješenja i kako to radi, ali i ono što je naučio izgradnjom tog prototipa predstavljanjem njegovog Python koda.

Naši stručnjaci iz PMF-a/AI Compile Saša i Goran predstavit će i OpenCV biblioteku i njenu sposobnost da podrži deep learning frameworke kao što je TensorFlow.

Kao što znate, OpenCV (Open Source Computer Vision) je biblioteka programskih funkcija uglavnom usmjerenih na računalnu viziju u realnom vremenu. Biblioteka je cross-platform i besplatna za korištenje pod licencom otvorenog koda BSD.

Dnevni red:

18.00 - 18.30 okupljanje
18.30 - 19.15 Inteligentno parkiralište temeljeno na OpenCV-u, prezentacija Davora Šantića (MYBESTBRENDS.DE)
19.15 - 19.45 OpenCV prezentacija Saše & Gorana iz PMF-a
19.45 - rasprava i druženje uz pizze i pivo...

Kao i obično mjesto susreta je PICS @ FESB 09.11.2018. sa sokovima, pizzama i pivom, te ugodnom atmosferom tijekom i nakon susreta ...

Ovo je besplatan događaj koji organizira ICT županija (ictzupanija.hr) pa molimo da se što prije prijavite (na https://www.meetup.com/ML-AI-Split/events/mzlcspyxpbmb/) i dovedete i svoje prijatelje.

Pratiti nas možete i na FB stranici: https://facebook.com/mlaisplit 
ili se učlaniti u FB grupu ML/AI Split : 
https://web.facebook.com/groups/mlaisplit/

-------------------------------------------------- -------------------------------------------------- -
Javite nam ako imate projekt ili ideju koju razvijete / planirate razviti iz polja strojnog učenja ili umjetne inteligencije, kako biste dizajnirali program podrške / pomoći ili na bilo koji način financirali razvoj ili pomoć na projektu ICT županija (ictzupanija.hr).

Također, ako imate zanimljiv projekt koji želite predstaviti grupi, javite nam ...
m: damir.brcic na dalmacija.hr