Novosti

ML/AI Split #13: Primjena umjetne inteligencije u zdravstvu

Kako umjetna inteligencija mijenja zdravstvo?

Odgovor na ovo pitanje će nam prezentirati voditelj istraživačke grupe za umjetnu inteligenciju izv. prof. dr. sc. Saša Mladenović sa PMF-a u Splitu u četvrtak 30.01. u 18.00 u PICS@FESB.

Duboko učenje razvilo se od doba kada je bilo u stanju klasificirati mačke i pse, a sada može dijagnosticirati bolesti temeljem analize slika podjednako kvalitetno ili bolje od liječnika.

Neke od primjena prošle su fazu kliničkog testiranja i sada su postale dio službenog protokola.
Istovremeno znanstvenici čak pokušavaju razviti sustave samo dijagnostike za pedesetak bolesti temeljem detekcije anomalija u boji oka (Nature 2108).

Korištenjem podataka pristiglih od pametnih satova, pametnog nakita ili drugih uređaja specijalne namjene otvaraju se nove mogućnosti primjene umjetne inteligencije s ciljem prevencije ozbiljnijeg zdravstvenog stanja .
Analiza ponašanja prilikom korištenja računala, vožnje, šetnje i slično može rezultirati predviđanjem neuroloških i kardiovaskularnih ili psihičkih epizoda što otvara mogućnosti preventivnog djelovanja umjesto reaktivnog djelovanja.

O ovim, ali i temama odgovornosti, etičnosti i uvjetovanju liječenja predviđanjem uspješnosti liječenja razgovarat ćemo tijekom i nakon ovog, nadamo se jako zanimljivog meetupa.

Kroz niz primjera, ali i kroz prezentaciju alata poput Teachable Machine pokazat ćemo mogućost primjene tehnika umjetne inteligencije u području zdravstva i pomoći kronično oboljelima kroz izradu jednostavnog prototipa aplikacije za praćenje stanja bolesnika uz analizu efikasnosti uzimanja lijeka.

Agenda:
18:00 — 18:30 Okupljanje
18:30 — 19:45 Prezentacija
19:45 — … Networking sa Calypso pizzama i pivom

Ulaz slobodan za sve zainteresirane (...a to je uvijek širok auditorij zainteresiranih: od studenata do freelancera i zaposlenika splitskih IT tvrtki i dr...).
Na kraju Calypso pizze i pivo za druženje nakon meetupa u ugodnom ambijetu PICS-a !
Prijavite se na http://bit.ly/312UBNJ