Novosti

ML/AI meetup - AI u poslovnom svijetu: alat ili zanat

U današnjem svijetu, umjetna inteligencija je postala neizostavni dio mnogih poslovnih procesa i svakodnevnog života. No, postavlja se pitanje - je li AI samo alat za olakšavanje zadataka ili je zanat koji zahtijeva specifično znanje i vještine za njegovu primjenu?

AI – alat ili zanat?

Na prošlotjednom ML/AI meetupu, profesor Saša Mladenović dao nam je odgovor na ovo pitanje i predstavio cijeli niz alata baziranih na AI tehnologijama koji se mogu koristiti na gotovo svakom području poslovne primjene danas: marketing, copywriting, dizajn, izrada prezentacija, kodiranje...

Najbolji AI alati za svaki posao

Ono što i sami naslućujemo, s pojavom Chat GPT-a pokrenula se lavina primjene umjetne inteligencije u skoro svim područjima.

Što Chat GPT ne može: Isprobajte druge AI alate

Iako se o Chat GPT-u najviše priča, postoje mnogi drugi specijalizirani alati koji se mogu koristiti za različite poslove.

AI alati poput Chat GPT-a mogu nam pomoći u raznim zadacima, odgovaranju na pitanja, generiranju teksta, prevođenju na različite jezike. Međutim, AI se također može koristiti za složenije zadatke poput analize velikih skupova podataka, detekciju obrazaca i trendova, klasifikaciju i predviđanje ponašanja. Zahtijeva se specifično znanje i vještine kako bi se uspješno primijenio u projektima.

AI: “Ne mogu zamijeniti čovjeka u kreativnim poslovima, ali mu mogu pomoći raditi poslove koji su za čovjeka zamorni ili dosadni. Mogu dobro procesirati podatke, a i interpretirati ih ako za interpretaciju postoje jasna pravila ili primjeri.”

Na Futurepediji možete pregledavati 450+ AI alata koji pokrivaju kategorije kao što su marketing, generiranje slika i uređivanje videa. Jednostavno pretražujte i filtrirajte alate po kategorijama, cijenama i značajkama kako biste pronašli alate koji savršeno odgovaraju vašem poslovanju.

Profesor Mladenović predstavio je i brojne druge primjere AI alata koji se mogu koristiti u poslovanju i svakodnevnom životu ali i pojasnio kako je kod većine alata to dobrim dijelom hype, odnosno ako želite dobiti dobar i upotrebljiv rezultat potrebno je platiti i ne tako jeftine pretplate.

Ovi primjeri pokazuju kako AI može biti od velike koristi u poslovnom okruženju, smanjivanjem vremena i troškova, poboljšanjem učinkovitosti i povećanjem kvalitete proizvoda i usluga.

Neki od najbolji AI alata za marketing

Bez sumnje, alati poput Chat GPT-a mogu nam pomoći u jednostavnim zadacima, no korištenje AI u složenijim projektima zahtijeva specifično znanje i vještine. Međutim, ako se koristi na pravi način, AI može biti od velike koristi u poslovanju i poboljšanju kvalitete života.

Ako razmišljate o korištenju AI alata u vašem poslu, svakako se educirajte i istražite sve mogućnosti koje vam AI može ponuditi.

Ako tražite idealan alat za posao kojeg radite svakako posjetite stranicu AI Library koja nudi AI alate za kreativce, dizajnere, marketingaše, pisce…

Također, nudi odabranu listu alata za zadatke kao što su uređivanje slika, stavaranje sadržaja i upravljanje društvenim medijima. Besplatna je za uporabu ali se neki alati plaćaju preko pretplate.

Zavirite u galeriju slika s meetupa!