Novosti

Međunarodna online konferencija na temu digitalne transformacije plave ekonomije

U svrhu poticanja digitalne tranzicije i održivosti plave ekonomije Sveučilište u Splitu, u okviru ovogodišnjeg izdanja EU Industry Days 2021 organizira međunarodno virtualno događanje pod nazivom Digital transformation of the blue economy, koje će se održati 25. ožujka 2021. g.

EU Industry Days glavna je platforma Europske Komisije za otvoreni dijalog i raspravu dionika o temama iz industrije, a ovogodišnje digitalno i prošireno izdanje usmjereno na poticanje zelene, digitalne i otporne industrije.

Tema je vrlo aktualna, a događanje će povezati sudionike iz svih dijelova svijeta kako bi razmijenili ideje, iskustva i dobre prakse te raspravljali o izazovima digitalizacije plavog gospodarstva, njegovom potencijalu te suradnji s ICT sektorom.

Događanje će otvoriti rektor Sveučilišta u Splitu, Dragan Ljutić, i ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac, dok će kroz webinar sesije i panel diskusije stručnjaci iz poslovnog i akademskog okruženja prenijeti svoja iskustva i stavove o digitalizaciji te njenom potencijalu za plavu ekonomiju. Među govornicima su predstavnici Europske komisije, uprava sveučilišta te domaćih i međunarodnih malih i velikih tvrtki.

Neki od govornika su: Claus Schultze, DG MARE, Europska komisija, Leandra Vranješ Markić sa Sveučilišta u Splitu, Nebojša Stojčić sa Sveučilišta u Dubrovniku, Daniela Garbin Praničević sa Sveučilišta u Splitu, Karlo Guštin iz tvrtke Ericsson Nikola Tesla, Teuta Duletić iz tvrtke Metal Shark Croatia, Mirjana Čović iz tvrtke ÖBB-Infrastruktur iz Austrije, Urška Starc-Peceny iz tvrtke Arctur iz Slovenije te Matilda Dorotić s BI Norwegian Business School iz Norveške.

U suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom održat će se i poslovni susreti, koji predstavljaju izvrsnu priliku za pronalaženje novih partnera te ostvarivanje istraživačke i tehnološke suradnje.

Samo za hrvatske tvrtke održat će se i radionica s temom Osnovne digitalne vještine za poslovanje, koju će održati stručnjaci iz tvrtke Apsolon. Broj sudionika na ovoj radionici je ograničen te je za sudjelovanje potrebno naznačiti ovu sesiju pri registraciji.

Sudjelovanje na događanju potpuno je besplatno, a prijaviti se mogu mala i srednja poduzeća, velike tvrtke, startupi, istraživačke institucije, donositelji odluka i kreatori politika iz područja plave ekonomije. Za sudjelovanje je potrebno kratko se registrirati putem b2match platforme.

Sve informacije i program događanja možete pronaći na web stranici https://bluedigitalize.b2match.io/.