Novosti

Konferencija Tourism and Technology - TNT Split 2018

Prva konferencija u ovom dijelu Hrvatske, potpuno posvećena novim tehnologijama koje podržavaju i usmjeravaju današnju turističku industriju će se održati 14. travnja u hotelu Radisson Blu Split, a za sve posjetitelje je besplatna.

TNT Split je prva konferencija u Splitu u potpunosti orijentirana najnovijim tehnologijama i digitalnim trendovima u turizmu. Konferencija je dio aktivnosti županijskog projekta poticanja i razvoja IT sektora – ICT županija i aktivnosti udruge Split Tech City, koji su ujedno suorganizatori sa startupom Cezar.hr. Jedinstvena je po tomu što spaja dvije važne i perspektivne grane županijskog gospodarstva važnog za razvoj lokalne ekonomije : turizam i IT. 

Fokus županijskog projekta ICT županija je na razvoju cjelokupnog IT sektora kroz cijeli niz aktivnosti poput škola programiranja i stručni edukacija IT profesionalaca, poticanja IT poduzetništva, podrške aktivnosti lokalne IT scene, osnivanja predinkubacijskog i coworking centra, ali i ciljani razvoj Splita i Županije kao turističke IT destinacije , odn. mjesta za razvoj IT bussinessa na mjestu ugodnom za život. TNT Split je pokrenut s tom namjerom ali će zasigurno pridonijeti i svim ostalim aspektima razvoja turizma uz korištenje naprednih tehnologija koje će ga dignuti na višu razinu, kako bi bio konkurentan na svjetskom tržištu.

Na konferenciji će veliki i mali hotelijeri, iznajmljivači i turističke agencije iz prve ruke doznati sve o najvažnijim tehnološkim rješenjima uz pomoć kojih mogu unaprijediti turističku ponudu i ukupan doživljaj gostiju, jednostavnije upravljati kapacitetima, te se kvalitetnije promovirati i efikasnije prodavati na domaćem i inozemnim tržištima. Informatičke i telekomunikacijske tvrtke će pak tijekom konferencije uživo demonstrirati poznate i manje poznate iskorake kreirane isključivo za tvrtke u industriji turizma.

Među ostalim na konferenciji će biti riječi o najnovijim digitalnim trendovima u industriji turizma, važnosti mobilnih platformi u prodaji i promociji usluga i kapaciteta, efikasnom upravljanju distribucijom i cijenama, novim EU zakonima koji utječu i na domaću turističku industriju, GDPR problematici i načinima za njeno rješavanje, ulozi najnovije blockchain tehnologije, te viziji razvoja turističke industrije u narednih desetak godina.

O njima će u hotelu Radisson Blu Split govoriti top stručnjaci iz obje branše – od predstavnika globalnih igrača bez kojih je današnji turizam nezamisliv (BookingExpedia), do stručnjaka iz uglednih domaćih tvrtki koje već godinama rade s turističkim tvrtkama među kojima su Hrvatski TelekomSeekandHitJasno&GlasnoŠpica SustaviAssa Abloy, Hotels Touch i mnogi drugi.

Konferencija je pokrenuta s namjerom da pridonese većoj efikasnosti turističkog sektora, upozna turističke djelatnike s najnovijim tehnologijama i trendovima te usmjeri njihovo poslovanje uzlaznom putanjom.
Cilj svih nas mora biti razvoj i unaprijeđenje poslovanja u turizmu, tehnologija je tu, ona postoji, a na nama je da ju što bolje iskoristimo.”, objasnio je potrebu za ovakvom konferencijom organizator Mario Ćubelić.

TNT Split je jedinstvena prilika da se okupe turistički profesionalci iz svijeta turizma i informacijskih tehnologija, da sklope nova poznanstva i poslove, te u poticajnoj i dinamičnoj atmosferi educiraju. Dugoročni cilj konferencije je bolje i efikasnije umrežavanje turizma i tehnologije, te poticanje startupova na razvoj inovativnih turističkih usluga, rješenja i proizvoda, a Split, kao turistički prvak Hrvatske i grad u kojem se uspješno spajaju tehnologija i turizam, idealno je mjesto upravo za održavanje ovakve konferencije.

Konferencija ovakvog tipa se odlično uklapa u županijski projekt ICT županija koji ima za cilj promociju i razvoj cijelog IT sektora, jer su IT rješenja u modernom turizmu neizbježna. Spoj turizma i IT tehnologije je idealan za našu Županiju i Grad jer se nadopunjuju dvije komplementarne i ključne gospodarske grane, a koje su zadnjih godina poslovno jako dobro vezane. Županija će i dalje ciljano razvijati koncept i brend Grada i Županije kao turističke IT destinacije - idealnog mjesta za rad IT tvrtki ali i život IT profesionalaca.”, kazao je Damir Brčić, voditelj ICT županije.

Konferenciju podržavaju: Splitsko-dalmatinska županija, T-com, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatska gospodarska komora. Među sudionicima su predavači iz tvrtki Booking.com i Expedia, Profico, Agilo te brojni drugi stručnjaci s područja IT-a i turizma.