Novosti

Jedina prilika za razvoj AI aplikacija u Splitu: Prijavi se na AI Hands-On Workshop

Ako su ti pojmovi poput Machine Learning, Computer Vision, Neural Networks, TensorFlow, PyTorch i YOLO poznati, ali nikako naći vremena za postavljanje razvojnog okruženja i isprobavanje koda, stiže jedinstvena prilika! U Splitu se uskoro održava treća YOLO radionica – jedina takva u gradu.

Što je YOLO AI Radionica?

Radionicu organiziraju Digitalna Dalmacija i EDIT CodeSchool uz podršku Odjela za informatiku splitskog PMF-a. Naziv radionice je "Prepoznavanje objekata korištenjem YOLO" i otvorena je za sve zainteresirane. Polaznici će naučiti kako razviti vlastitu aplikaciju za automatizirano prepoznavanje objekata, uključujući podešavanje razvojnog okruženja i korištenje YOLO algoritma.

Riječ je o besplatnoj, trotjednoj radionici razvoja AI aplikacija koju vodi Luka Farkaš, softverski inženjer iz Evidena.

Na YOLO radionici donosimo najnovije tehnologije što se tiču computer vision-a, područja AI-a, tako da, ukoliko imate donekle znanja u Python-u te vas zanima programiranje umjetne inteligencije, evaluacija i uvježbavanje modela, pozvani ste na 3. YOLO radionicu. I nakon tri godine, jedini smo u Splitu koji rade ovakve radionice, dakle koristimo google collab bilježnice, uvježbavamo naše podatke i programiramo na grafičkim karticama te koristimo live kamere postavljene u Splitu i Hrvatskoj kako bi što bolje predstavili uvježbane modele“, istaknuo je Farkaš.

Voditelj Digitalne Dalmacije Damir Brčić je kazao:

Ove radionice su ključne za razvoj lokalne AI zajednice. Pružamo priliku mladim talentima i entuzijastima da steknu praktična znanja i iskustva koja su vrlo tražena u industriji. Kroz ove inicijative želimo potaknuti inovacije i tehnološki napredak u regiji“.

Kome je namijenjena?

Radionica je dizajnirana za samostalan rad na modelima detekcije objekata uz kratke prezentacije i simulacije. Polaznici će naučiti korake i postupke za kreiranje modela neuronskih mreža, rad s Machine Learning algoritmima u području računalnog vida, odnosno detekcije objekata. Po završetku radionice, polaznici će biti sposobni prikupiti vlastite podatke, odabrati i istrenirati prikladan model, te prepoznati i optimizirati potencijalne probleme.

Što te čeka na radionici?

Polaznici će raditi s Python bilježnicama i YOLO frameworkom, trenirati unaprijed pripremljene datasetove dostupne na Roboflow-u, kao što su Aerial Maritime Drone Dataset, Mask Wearing Dataset, Blood Cells Dataset, i Vehicle OpenImages Dataset. Također će se upoznati s Machine Learning workflowom, rješavati kratke zadatke i proučavati PyTorch tutorijale koji obuhvaćaju augmentacije, hiperparametre, optimizaciju, loss funkcije, aktivacijske funkcije i slojeve neuronske mreže.

Polaznici će testirati različite YOLO modele, uspoređivati rezultate i brzine treniranja i detekcije, te raditi samostalno uz međusobnu suradnju i savjetovanje. Na kraju radionice, polaznici će imati priliku predstaviti vlastite projekte.

YOLO je spreman za start! Prijavi se do 06.06. u 23:59 sati.

Detalje možeš pronaći na web stranici i društvenim mrežama Digitalne Dalmacije