Novosti

Imate IT projekt ili ideju? Ovo je članak za vas, prijavite se na STARTiT @PICS akademiju i realizirajte vašu viziju

Imate IT projekt ili ideju? Ovo je članak za vas, prijavite se na STARTiT @PICS akademiju i realizirajte vašu viziju

Počinje! Nakon izvrsnog prošlogodišnjeg prvog izdanja i ove godine nam se vraća – STARTiT. Radi se o posebnom programu na kojeg se mogu prijaviti svi koji ili imaju ideju ili projekt u početnim fazama, a da je iz IT svijeta. Prijave se vrše na ovom linku.

Ako ćemo preciznije, STARTiIT@PICS je program poduzetničke edukacije dizajniran za pojedince, ali i timove koji su u  inicijalnoj fazi razvoja vlastitog IT proizvoda ili usluge. Program je organiziran od strane Splitsko dalmatinske županije, u sklopu projekta ICT Županija, a provodit će se u predinkubacijskom i  coworking prostoru PICS.

Cilj programa je pružanje potpore pojedincima u procesu razrade poslovne ideje, analize tržišta, izrade poslovnog plana, razvoja prototipa, pristupa izvorima financiranja.

Prijave su otvorene već neko vrijeme, a zadnji dan za upisati svoj projekt i odvažiti se na jedinstveno iskustvo je 22. listopada. Tada se prijave zatvaraju, a službeni „kick off“ STARTiT @PICS akademije dogodit će se u subotu 24. listopada.

Stoga, ne čekajte, jer u ovim nesigurnim vremenima svaki vjetar u leđa bilo kakvoj poduzetničkoj ideji itekako je dobrodošao. A, ICT Županija, osim što će osigurati vrhunske mentore svima koji se prijave (ovdje vidite koje su prošlogodišnje face dijelile svoje znanje i „know how“), ujedno će i nagraditi najbolje projekte (a ovdje možete vidjeti što vas očekuje ako budete najuspješniji). Da ne spominjemo „networking“ koji čeka sve prijavljene i koji ih može vinuti do iznimnih poduzetničkih podviga.

Odabrani polaznici će proći kroz jednotjedni intenzivni tečaj osnova  pokretanja poduzeća, odnosno startup projekta (od 26. do 30. listopada), nakon čega slijedi mjesec dana samostalnog rada. Ukupno se radi o osam tjedana koji bi trebali isprofilirati vašu ideju ili pomaknuti projekt na sljedeću fazu.

Sa STARTiT @PICS akademijom ICT Županija kao dobar duh dalmatinske IT zajednice pokazala je kako je znanje uistinu dostupno svima, i to ono znanje koje se može iskoristi ne samo radi poboljšanja vlastitog života, već i društva u cjelini. Na vama je samo da se prijavite i da to znanje primite, upijete i što uspješnije iskoristite.