Novosti

Imaš projekt ili poduzetničku ideju za globalno IT tržište? Pripremi se, kreće 4. StartIT IT startup akademija!

Splitsko-dalmatinska županija u sklopu svog projekta ICT županija koji obuhvaća niz aktivnosti usmjerenih na razvoj lokalnog startup poduzetništva i ekosustava, četvrtu godinu zaredom organizira StartIT IT startup akademiju. Jedinstven je to program osmotjedne stručne poduzetničke edukacije namijenjen pojedincima i timovima koji planiraju razviti vlastiti IT proizvod ili uslugu, odnosno svima onima koji imaju dobru poslovnu ideju ili su u inicijalnoj fazi razvoja inovativnih IT proizvoda/usluga te žele steći nova znanja i vještine vezane za razvoj poslovne ideje i pokretanje poslovanja. U tome će im pomoći 30-tak uspješnih mentora s bogatim iskustvom u pokretanju i vođenju vlastitih poduzeća.

Prijave za StartIT do 05. listopada 2022.

Prijave za ovogodišnju StartIT IT startup akademiju su u tijeku i svi zainteresirani budući polaznici 4. generacije StartIT-a koji imaju dobru zamisao, poduzetničku ideju ili nerazrađen projekt koji bi uz stručnu pomoć iskusnih mentora mogao pronaći svoj put, postati velika poslovna priča i otisnuti se u globalni IT tržišni svijet, prijaviti se mogu online, na web stranci https://www.ictzupanija.hr/startIT. Požurite, prijave su otvorene do ponoći 5. listopada 2022. godine, a broj mjesta je ograničen!

Polaznici StartIT IT startup akademije kroz osmotjedne edukacije, imat će priliku do detalja razraditi svoje poslovne ideje, izraditi prototip, poslovni plan i analizu tržišta te se upoznati s izvorima financiranja. Osim toga, međusobno će surađivati i stvarati "networking" s neiscrpnim mogućnostima ostvarenja poduzetničkih poznanstava. Sve to neophodno je kako bi što lakše, bezbolnije i bez početničkih pogrešaka, napravili svoj prvi veliki iskorak u poduzetnički svijet odabravši najoptimalniji formalno-pravni pravni status za svoj startup. Jer, najlakše je, najbolje i najbezbolnije učiti kroz iskustva drugih i na tuđim pogreškama.

Bogat nagradni fond - 50.000 kn

StartIT akademija  se održava u Predinkubacijskom i coworking centru ICT županije PICS@FESB na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, a provodi se u partnerstvu s Lean Startup Croatia i u suradnji sa startup zajednicom Digitalna Dalmacija. Najuspješniji timovi ili pojedinci u procesu razvoja novih IT rješenja i pokretanja vlastitog startupa podijelit će nagradni fond koji ove godine iznosi ukupno 50.000 kuna. Prva nagrada iznosi 15.000 kuna, druga 10.000 kuna te će se dodijeliti i pet nagrada po 5.000 kuna.

"Odskočna daska" za sljedeću razvojnu stepenicu - Growit

Slijedeći logičan korak za polaznike StatrIT IT startup akademije je program poticanja IT poduzetništva GrowIT, kojim se u ukupnom iznosu od gotovo milijun kuna bespovratno financira daljnji rast i razvoj najperspektivnijih IT projekata/startupa s ciljem jačanja cijelokupnog lokalnog IT sektora, a sve kao dio platforme Digitalna Dalmacija koja predstavlja centralno mjesto za okupljanje i prezentaciju splitske i dalmatinske IT startup scene.

Pokretanjem StartIT IT startup akademije, ICT Županija kao dobar duh dalmatinske IT zajednice pokazala je kako je znanje uistinu dostupno svima, za boljitak kako regionalne i lokalne zajednice, tako i društva u cjelini. Na StartIT IT startup akademiji 2021. godine sudjelovalo 12 inovativnih IT poduzetničkih projekata koji odgovaraju nekima od najaktualnijih izazova današnjice. Od njih, izabrani su najbolji i nagrađeni na završnom StartIT Demo Day-u u Tehnološkom inkubatoru - SPINIT u Splitu.