Novosti

Humanitarno srce ICT županije s lokalnim IT tvrtkama i udrugama nabavlja laptope za djecu slabijeg materijalnog stanja

U subotu 08.12., u organizaciji udruge Split Tech City, održan je prvi humanitarni cageball turnir na kojem su sudjelovali predstavnici IT tvrtki sa područja Splita i okolice. Turnir je održan na terenima sportskog centra Mačak, a velikodušnu potporu organizaciji turnira su dali Društvo HCK Split i ICT županija.

Premda se radilo o prvom izdanju, humane vrijednosti tvrtki iz IT zajednice su odmah izašle na vidjelo, jer je za ovaj turnir bilo prijavljeno čak 22 ekipe! Toliki odaziv i broj prijavljenih organizatorima je zadao slatke muke, pa su ekipe prvo bile podijeljene po skupinama, a potom je uslijedio format međusobnih susreta na ispadanje. Sportskog žara i borbe za osvajanje trofeja nije nedostajalo, pa se tako na terenu pokazalo tko se ozbiljnije spremao za turnir, a tko je više vremena provodio za računalom. Brojne taktike timova koji su imali za cilj pobjedu na turniru su izašle na vidjelo odmah na startu. Tako su se neki timovi oslanjali na iskustvo (FESB profesori), neki na cure u timu (SPI, Cezar.hr), a neki na širinu zajednice koju su formirali u svojim druženjima (OpenCoffee Meetup, Unreal Meetup). Pored dosad spomenutih, na turniru su sudjelovale i ekipe Adriatic.hr, Agilo, Claimdon&Fiorin, Dobartek.hr, Extension Engine, HR Cloud, Klikeri, Locastic, Tech Resources, SeekandHit, Socius, Zadnja stranica i Zagrebačka banka.

Zabave i pozitivnog raspoloženja nije nedostajalo sve do kraja turnira koji je kulminirao finalom u kojem su se najboljima pokazali  igrači koji su predstavljali SHIFT konferenciju. Iako bitan, rezultat turnira bi u ovom slučaju stavili u drugi plan, a kao najvažnije istaknuli da se tijekom ovog turnira prikupilo preko 30 tisuća kuna! Ovim sredstvima će se u suradnji sa Društvom HCK Split kupiti i dodijeliti 11 računala obiteljima slabijeg imovinskog stanja, te će ih se na taj način involvirati u rad i aktivnosti naše IT zajednice.

ICT županija je osim kroz potporu organizaciji turnira, svoj obol dala i kroz sudjelovanje sa svojim timom, te donacijom dodatnog laptop računala. Ovaj uistinu kvalitetan turnir, koji je uz sportsko nadmetanje ujedno i prilika za neformalno druženje sa kolegama iz  IT zajednice pozdravljamo i radujemo se idućim izdanjima. 

Više doživljaja sa terena i kako je sve skupa izgledalo možete vidjeti u našoj fotogaleriji!