Novosti

EKSKLUZIVNO Marin Tomičić (Infobip): “Shift konferencija postaje šetajuća, planiramo se opet u jednom trenutku vratiti u Split”

Portal dalmacijadanas.hr objavio je članak o planovima za nadolazeću Infobip Shift konferenciju koja će se održati ove godine u Zadru u dvorani Krešimira Ćosića. Tekst članka prenosimo vam u cijelosti.

Infobip, vodeća IT kompanija u Hrvatskoj i regiji, nakon objave akvizicije Shifta objavila je danas planove za nadolazeću Infobip Shift konferenciju koja će se održati 7. i 8. rujna ove godine u Zadru u dvorani Krešimira Ćosića. Devet godina Shift konferencija održavala se u Splitu, no sada odlazi u Zadar.

Najveći developerski događaj u Europi u 2021.

Developerska konferencija okupit će preko tri tisuće ljudi kroz dva dana trajanja, što će ovo izdanje učiniti najvećim developerskim događajem u Europi ove godine.

Nakon što je Infobip dugi niz godina samostalno organizirao vlastitu developersku konferenciju DevDays, akvizicijom Shifta obje su konferencije spojene u jedan dvodnevni festival tehnologije tijekom kojega će nastupiti najbolji govornici iz developerskog svijeta, njih ukupno 60, iz kompanija poput Microsofta, Googlea, Adobea i mnogih drugih. Program Infobip Shift konferencije održat će se istovremeno na pet pozornica, od čega tri glavne, jedna namijenjena radionicama, a cijeli program bit će zaokružen startupima koji će na Startup Tribe pozornici predstavljati svoje ideje i proizvode. Uz bogati program konferencije osigurano je vrijeme i mjesto za druženje i sastanke, za što je predviđeno tisuću kvadratnih metara ispred same dvorane.

Osnivač i izvršni direktor Shift konferencije Ivan Burazin imenovan je članom Uprave za developersko iskustvo u Infobipu, dok je njegov dugogodišnji suradnik Marin Tomičić imenovan voditeljem projekta Infobip Shift konferencije.

Razgovarali smo s Marinom Tomičićem o razlozima odlaska iz Splita.

“Obilazit ćemo sve dijelove Hrvatske”

“Kada je došlo do naše akvizicije od strane Infobipa, vrlo brzo smo se složili da se konferencija održi u Dalmaciji. Nije određena fiksna lokacija. Ovim putem se želimo zahvaliti ICT Županiji i Damiru Brčiću što su bili uz nas, također i prijašnjim gradonačelnicima te županu Blaženku Bobanu.

Konferencija će biti šetajuća tako da se planiramo opet u jednom trenutku vratiti u Split. Infobip ima developerske urede u Splitu, Rijeci, Vodnjanu i Zagrebu i želimo na tragu te raznolikosti obilaziti sve dijelove Hrvatske, gdje imamo developere”, kazao nam je Tomičić.

Dosadašnjom suradnjom jako je zadovoljan i Damir Brčić iz ICT Županije.

“Infobip u Splitu otvorio razvojni centar i zapošljava sigurno 50-60 ljudi”

“Mi smo bili dugogodišnji generalni partner konferencije koja je bila kvalitetna i najveća u ovom dijelu Europe. Zahvalni smo što su takvu vrhunsku konferenciju održavali ovdje. S obzirom da će organizatori u narednim godinama proputovati sa Shiftom kroz cijelu Hrvatsku, vjerujemo da ćemo neko iduće izdanje vidjeti opet u Splitu, još veće i još bolje.

Infobip je ovdje otvorio razvojni centar i zapošljava sigurno 50-60 ljudi, na usluzi su nam i pomogli su nam i ove godine svojim iskustvom koje su stekli u nekim našim eventima. Dapače, stavili su se na raspolaganje svim svojim znanjem nama u ICT Županiji u organizaciji događaja. Bilo je dobro, odrađen je odličan posao, a sada Infobip Shiftu želimo još jedno odlično izdanje ovog puta u Zadru”, kazao nam je Brčić.

Izvorni tekst dostupan je ovdje.