Novosti

Digitalna Dalmacija ponosno najavila bogat program EDIT konferencije na temu razvoja digitalnih vještina

U svijetu gdje tehnološki napredak neumorno kroči naprijed, obrazovanje se neprestano prilagođava kako bi osiguralo da učenici steknu relevantne digitalne vještine potrebne za uspjeh u budućnosti. U skladu s tim, Digitalna Dalmacija uskoro svečano otvara EDIT konferenciju - razvoj digitalnih vještina, koja će se održati u subotu, 11. svibnja, s početkom u 10h na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu. Ova konferencija donosi slojevit uvid u ključne aspekte digitalnog obrazovanja i promiče važnost razvoja digitalnih vještina u današnjem svijetu.

EDIT konferencija je nezaobilazan događaj za sve učitelje, profesore, ravnatelje škola te roditelje i učenike. Ovaj događaj, koji se odvija kao dio projektnih aktivnosti Digitalne Dalmacije i EDIT CodeSchoola, besplatne škole programiranja, okuplja stručnjake, nastavnike, i učenike kako bi istaknuo važnost digitalnih vještina u suvremenom obrazovanju.

S više od 3000 upisane djece u prethodnih sedam godina i provođenjem u više od 30 osnovnih i srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije, EDIT CodeSchool je pokazao svoj značaj u pripremi djece za digitalnu budućnost. EDIT konferencija predstavlja prirodan produžetak ovog angažmana, nudeći platformu za dijeljenje znanja, iskustava i inovacija.

DIGITALNE VJEŠTINE U CENTRU POZORNOSTI

Glavna tema EDIT konferencije odnosi se na razvoj digitalnih vještina, što će biti detaljno istaknuto kroz različite formate poput predavanja, panela, radionica te posebnih događanja poput izložbe učeničkih radova i dodjele nagrada najboljim radovima.

Nastavnici, ravnatelji, ali i učenici i njihovi roditelji, imat će priliku sudjelovati u interaktivnim panelima i radionicama koje će se baviti novim trendovima u obrazovanju, inovativnim alatima za unapređenje nastave te izazovima i prilikama koje donosi digitalna transformacija obrazovanja.

"Naš cilj je potaknuti cjeloživotno učenje, uvoditi inovacije u obrazovni proces te učiniti nastavu što pristupačnijom za nove generacije učenika", naglasio je voditelj Digitalne Dalmacije Damir Brčić.

ŠTO SE „KUHA“ OD PROGRAMA?

Bit će za svakoga po nešto!

Bogat program EDIT konferencije svečano se otvara pozdravnim riječima, a na pozornicu će se popeti:  voditelj Digitalne Dalmacije Damir Brčić, dekan PMF-a u Splitu Mile Dželalija, rektor Sveučilišta u Splitu Dragan Ljutić i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban.

Sudionici će imati priliku čuti vrhunske predavače, među kojima se ističe direktor i osnivač Velebit AI-a Davor Aničić koji će dijeliti svoje uvide o ulozi umjetne inteligencije u budućnosti obrazovanja.

O novim i brzorastućim trendovima u obrazovanju govorit će: direktor tvrtke Codeasy Ivan Biliškov, redoviti profesor na PMF-u Split Saša Mladenović, direktor i osnivač Velebit AI-a Davor Aničić i prodekan za nastavu PMF-a u Splitu Gordan Radobolja.

Mjesta će naći i Fireside chat s temom digitalnih vještina i inovacija budućnosti uz prezentaciju aktivnosti Digitalne Dalmacije, a mikrofon će imati predavači Damir Brčić i Saša Mladenović.

No, to naravno nije sve! Publici će se prezentirati najbolji EDIT projekti, a o inovativnim alatima za unapređenje nastave nešto će više kazati predavačice Marija Jurišić Šarlija i Mirjana Gaćina Bilin iz Zdravstvene škole Split.

Konferencija će se zaključiti izložbom učeničkih radova te networkingom, pružajući sudionicima priliku za daljnje razmjene ideja i iskustava. Posebno istaknuto događanje bit će dodjela nagrada najboljim radovima i izložba učeničkih završnih radova, što će dodatno obogatiti iskustvo sudionika konferencije.

Dojmove i atmosferu s EDIT konferencije donosimo u nastavku.. Stay tuned!