Novosti

DataScience novi studij na PMF-u Split, upisi u tijeku !

Velika novost za lokalnu IT scenu i studente koje zanima Strojno učenje (MachineLearning) i Umjetna inteligencija (AI) - Diplomski studij Podatkovna znanost i inženjerstvo kreće s upisom prve generacije studenata (ML/AI i u formalnom obrazovanju)
 
Pri Odjelu za informatiku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu prepoznali su interes studenata i tvrtki za modernim studijem koji pruža znanje u trenutno najatraktivnijem području IT-a te su pokrenuli jedan potpuno nobi i moderan studij - diplomski studij "Podatkovne znanosti i inženjerstva".

Iako vijest dolazi ovako kasno jer su se mnogi već upisali na druge studijske programe, značajno je naglasiti kako smo u Županiji osim različitih inicijativa koje pokreće ICT Županija, poput ML/AI Meetupa, dobili još jednu priliku ojačati zajednicu koja se bavi strojnim učenjem i umjetnom inteligencijom, a koja za uspješnu implementaciju rješenja treba znanja iz podatkovne znanosti i inženjerstva.

Studijski program je izbalansiran na način da se, osim teorije, polaznici kroz projektnu nastavu, u kojoj sudjeluju istaknute informatičke tvrtke, mogu upoznati s prednostima, manama i izazovima ovog iznimno traženog područja.

Pozivamo sve potencijalne studente da pogledaju popis predmeta po godinama, na poveznici https://rb.gy/gtgocu te da se jave u službu referade ako su zainteresirani za upis ili na mail: smladen@pmfst.hr .   

Na diplomski studij moći će se upisati 20 studenata. Upisati se mogu, kako smo već pisali, završenog preddiplomskog studija informatike, računarstva, računarskog smjera matematike, informacijske tehnologije ili drugog srodnog studija.