Novosti

Čuvaj računovođu uz sebe kao dobrog programera

„Čuvaj računovođu uz sebe kao dobrog programera", nije stara kineska poslovica, ali jednoga dana mogla bi postati „ – kažu iz IT zajednice Rijeka, grupe IT-jevaca koja veoma aktivno djeluje u svom okruženju i okuplja cijelu riječku IT zajednicu, ali i šire.

Jedan od osnivača i osoba koja nesebično radi izvrstan posao za cijelu zajednicu je Rene Brakus , inače voditelj hrvatskog tima tvrtke 46elks. Zaslužan je za dovođenje i intervjuiranje niza zanimljivih gostiju i tema, pa mu zahvaljujemo i za ovo super zanimljivo predavanje koje smo željeli podijeliti i u našoj splitskoj IT zajednici.

Radi se o intervju-u sa gošćom Zoranom Mavričić-Korošec (kojoj ovim putem zahvaljujemo !), koja preko 16 godina vodi računovodstveni servis Makora knjigovodstvo orijentiran primarno prema malim poduzetnicima, a i čitavo vrijeme radi kao savjetnik osobama koje tek razmišljaju o pokretanju malog biznisa, a posebno poznaje problematiku IT poduzetnika.

U ICT županiji radimo na pružanju stalne podrške našim mladim poduzetnicima i članovima PICS predinkubatora, a  savjeti gospođe Zorane sadrže neke vrlo korisne informacije za mlade poduzetnike koji razmišljaju što ih čeka kod otvaranje obrta, j.d.o.o ili d.o.o-a.

Neke od tema kojih se gospođa Zorana, kojoj se ovim putem zahvaljujemo, dotaknula u ovom interviewu su:

Smjernice za informatičare za samostalno istupanje na tržištu kao HR poduzetnik, raspolaganje imovinom i sredstvima poduzetništva, inozemni bankovni računi i servisi za naplatu, sustav PDV-a – tiče li vas se i kako, te još mnogo toga. Kroz razgovor s Reneom, odgovorila je i na zanimljiva pitanja zainteresiranih pa vam zbilja savjetujemo da pogledate cijeli video.

Cijeli intervju možete i pročitati na stranicama IT zajednice Rijeka.