Novosti

BlockSplit u Splitu: Što je novo u blockchain tehnologiji?

Od 27. do 30. svibnja, Split postaje središte blockchain tehnologije i web3 ekosustava, domaćin petog izdanja BlockSplit konferencije. Ovaj četverodnevni događaj, koji započinje Digital Democracy Day-om, privlači osamdesetak međunarodnih govornika i brojne poslovne partnere, čineći ga izvanrednom prilikom za umrežavanje u jednoj od najbrže rastućih globalnih industrija.

Blockchain tehnologija, prvotno osmišljena kao osnova za kriptovalute poput Bitcoina, posljednjih godina proširila je svoju primjenu na mnoga područja. Od smanjenja potrebe za tradicionalnim bankama do stvaranja pametnih ugovora s gotovo neograničenim mogućnostima primjene, blockchain tehnologija omogućila je razvoj novih platformi za trgovanje, raspodjelu proračunskih sredstava i prikupljanje investicija.

BLOCKSPLIT – ISTINSKA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA

Više od 70% posjetitelja dolazi iz inozemstva, a prošle godine smo imali sudionike iz dvadeset različitih zemalja. Prvi dan posvećen je inovativnim rješenjima za demokraciju, s fokusom na financiranje medija, digitalne izbore i digitalni identitet. Naš cilj je promocija blockchain tehnologije, a ne spekulacija o cijenama kriptovaluta. Zanimaju nas startupi i proizvodi temeljeni na blockchainu te razvoj web3 ekosustava”, rekao je suosnivač BlockSplita Tomislav Mamić.

U utorak i srijedu konferencija će obuhvatiti teme kao što su decentralizirane financije i znanost, sigurnost i privatnost na internetu, gaming i digitalna demokracija, uz predavanja relevantnih znanstvenika, umjetnika, bankara, političara i aktivista iz cijelog svijeta.

Suosnivač BlockSplita Antonio Perić-Mažar istaknuo je veliki interes za Web3 Startup Pitch:

Deset najboljih startupa će se predstaviti stručnom žiriju i publici, uključujući predstavnike investicijskih fondova poput Meta Change Capital i Deadalus Angels. Najbolji će osvojiti nagrade”.

Konferenciju suorganizira Digitalna Dalmacija.

Ovaj događaj postao je središnje mjesto za razmjenu iskustava i ideja u svijetu blockchain tehnologije, pružajući platformu za predstavljanje najnovijih dostignuća i poticanje suradnje stručnjaka, entuzijasta i poduzeća iz cijelog svijeta“, kazao je voditelj Digitalne Dalmacije Damir Brčić.

JEDINSTVENA PRILIKA ZA UMREŽAVANJE

Među potvrđenim sudionicima su Audrey Tang, ministrica digitalnih poslova Tajvana, osnivač zaklade RadicalxChange Glen Weyl, ambasadori Indije i Danske u Hrvatskoj, osnivač DeSciWorld-a Joshua Bate, te brojni istaknuti profesori s UCL-a, Sveučilišta u Bremenu i Beogradu.

Posljednji dan BlockSplita, kao i prošle godine, bit će obilježen legendarnim brodskim izletom splitskim akvatorijem.

Zlatni sponzor petog BlockSplita je pionir blockchaina John Lilić, a konferenciju podržavaju Digitalna Dalmacija, General Magic, Neuralab, Li.Fi i Jumper.exchange.

Digitalna Dalmacija poziva sve zainteresirane da se pridruže BlockSplit konferenciji i iskoriste ovu jedinstvenu priliku za učenje, umrežavanje i suradnju s vodećim stručnjacima i entuzijastima iz cijelog svijeta. Očekujemo vas u Splitu, spremni da zajedno istražimo budućnost blockchain tehnologije!