Novosti

Bitka za Split i djecu iz Maestrala

Više od dvije tisuće posjetitelja i gamera iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Crne Gore natječu se u svibnju na drugom splitskom eSport turniru Battle4Split 2018 u računalnim igrama CS:GO i League of Legends, kao i u najpopularnijoj digitalnoj verziji nogometa, FIFA18. 

Nakon dva mjeseca online kvalifikacijskih turnira, u subotu je splitski tim Ole Ola okrunjen za regionalnog League of Legends pobjednika dok je nedjelja bila rezervirana za veliku CS:GO završnicu u kojoj je trijumfirao NK Rudeš. Pobjednici oba turnira su osvojili po 10 tisuća kuna, dok preostalih 5.000 kn čeka pobjednika igre FIFA18 kojeg ćemo doznati  idući vikend. 

Cijeli turnir ima i humanitarnu notu, pa će tako u natjecanju ICT4KIDS powered by ICT županija, svoje vještine u FIFA-i 18 odmjeriti natjecatelji iz domaćih tehnoloških tvrtki, a sav prihod od kotizacija će se uplatiti Dječjem domu Maestral u Splitu kojima ćemo na taj način pomoći u nabavi kombi vozila za prijevoz djece do škole. Tvrtke se još uvijek mogu prijaviti za ovo natjecanje i to na linku: http://bit.ly/ICT4KIDS

Osim za natjecatelje, organizatori su se, uz podršku grada Splita i Turističke zajednice, pobrinuli i za besplatan zabavan program za sve posjetitelje, u dijelu nazvanom Party zona. Tamo su za posjetitelje pripremljena računala, konzole, VR uređaji, gadgeti, ali i hrana, piće i nagrade. Također, u Party zoni će moći i na ekranima uživo pratiti tijek turnira. 

Na inicijativu ICT Županije, u sklopu Innovation Exibitiona će se tijekom dvotjednog turnira u Mall of Split predstaviti i lokalni startupi, projekti, znanstvena postignuća u inovacijama, tehnologiji i ICT-u, kojima je cilj popularizirati STEM industriju.