Novosti

Azure DevOps Community Launch

Azure DevOps Community Launch

Na posljednjem ovogodišnjem Mobile Monday #47 meetupu koji se održava 10. prosinca postati ćete dio globalne inicijative Azure DevOps Community Launch.

Pridružite nam se i upoznajte Azure DevOps skup servisa u oblaku koji donosi sveobuhvatnu podršku organizaciji rada na softverskim razvojnim projektima bez obzira na to o kojoj vrsti aplikacije (web/mobile/desktop), operativnog sustava (Windows/Linux/MacOS) i pružatelja usluga u oblaku (Azure/AWS/GCP) se radi. Sastoji se od 5 različitih servisa: Azure Boards (planiranje i praćenje rada), Azure Repos (Git/TFVC repozitoriji), Azure Pipelines (CI/CD), Azure Test Plans (ručno testiranje) i Azure Artifacts (Maven/npm/NuGet paketi). Ovi servisi zajedno tvore integralnu DevOps platformu, ali se istovremeno svaki servis može zasebno koristiti kao dio vaše postojeće DevOps palete alata i servisa.

Događaj će virtualno otvoriti Divya Vaishnavi, Senior Program Manager za Azure DevOps, nakon čega će riječ preuzeti Ana Roje Ivančić, Microsoft MVP za razvojne tehnologije i licencirani Scrum.org Professionalni Scrum trener (PST). Kroz niz primjera će vas upoznati s pametnim agilnim alatima za planiranje, efikasnim mehanizmima za kolaboraciju poput Git pull requesta i modernim automatiziranim CI/CD kanalima za isporuku koji podržavaju proces odobravanja i uvjetovane isporuke. Objasniti će vam kako se Azure DevOps integrira s drugim servisima poput Slacka, Trelloa i SonarClouda. Staviti će poseban naglasak na servis Azure Pipelines u koji je ugrađena podrška za integraciju s GitHub open source projektima, uz besplatnu neograničenu minutažu za izgradnju novih verzija na 10 paralelnih dretvi, i za rad sa softverskim kontejnerima. Vidjeti ćete zašto Azure DevOps predstavlja sljedeći stadij u evoluciji Visual Studio Team Services (VSTS) i Team Foundation Server (TFS) platforme.

Ne propustite priliku upoznati Azure DevOps i kroz demonstracije se uvjeriti kako taj skup servisa može pomoći vašim timovima brzo i kontinuirano isporučivati proizvode visoke kvalitete neovisno o tehnologiji i platformi koju koriste.

Dođite na vrijeme kako bi imali priliku ugrabiti neku od sponzorskih nagrada te sudjelujte u nagradnoj igri u kojoj možete osvojiti zanimljive nagrade. 

Raspored:

18:00 — 18:15 - Okupljanje

18:15 — 19:45 - Azure DevOps Community Launch - Prezentacija i demonstracija

19:45 — …        - Druženje uz pizzu i pivo koje omogućava lilcodelab

Split Tech City i ICT županija podržavaju ovaj meetup koji će se održati u prostorima PICS@FESB.

Prostor za održavanje radionica (PICS@FESBosiguran je kroz projekt ICT Županija (https://www.ictzupanija.hr/) 

Linkovi:
Azure DevOps Community Launch - https://www.azuredevopslaunch.com/
Azure DevOps - https://azure.com/devops
Azure Pipelines - https://azure.com/pipelines
Azure Boards - https://azure.microsoft.com/en-us/services/devops/boards/
Azure Repos - https://azure.microsoft.com/en-us/services/devops/repos/
Azure Test Plans - https://azure.microsoft.com/en-us/services/devops/test-plans/
Azure Artifacts - https://azure.microsoft.com/en-us/services/devops/artifacts/
Split Tech City - https://en.split-techcity.com/
ICT županija - https://ictzupanija.hr/
PICS@FESB - https://ictzupanija.hr/predinkubator
Ana Roje Ivančić - https://www.linkedin.com/in/anarojeivancic
Microsoft MVP for Developer Technologies - https://bit.ly/anarojeivancicMVP
Professional Scrum Trainer for Scrum.org - https://www.scrum.org/ana-roje-ivancic